2008. február 1.

Zsuzsa bízik a sikerben

Szentesiek az Eurovíziós dalfesztivál döntőjében

Előző számainkban már beszámoltunk olvasóinknak arról, hogy Mészáros Gábor és Varga Kis Sándor dala, melyet a szintén szentesi Imre Zsuzsa énekel, bekerült az Eurovíziós dalfesztivál hazai döntőjébe. A szép sikerről a szerzők véleményét már olvashatták e hasábokon. Ez alkalommal az énekesnőt kérdeztük.

- Minden előadó eljut egyszer arra a pontra, hogy saját dalokat szeretne. Ezzel a kéréssel kerestem meg Mészáros Gábort, akit a mai napig kiváló zenésznek tartok. Ő is éppen erre gondolt: önálló albumot készíteni. Céljaink találkoztak, és így született meg az Érintés című dal - mondja, majd így folytatja: - Nagyon örülök annak, hogy bejutottunk a döntőbe, és ígérem tőlem telhetően mindent megteszek azért, hogy megfelelően képviseljem városomat, a megyémet a dalfesztiválon.

Imre Zsuzsa (képünkön) bízik a sikerben, de mint mondja, számára ez nem jelent úgymond "győzelemfüggőséget". - Maga a tény, hogy ez a dal megszületett, már boldogsággal tölt el, mert kifejezi belső világomat, hazám és a magyarság iránti őszinte szeretetemet - vallja.

- Hogyan telnek a napjai?

- Elkészült a ruhám: gyönyörű fehér, népies motívumokkal díszített. Próbálunk, koreográfiát gyakorolunk, és természetesen sokat nevetünk... igazán jókedvűen telik a felkészülés.

- További tervek.?

- Ez évben el szeretném készíteni önálló albumomat, mind itthon mind külföldön. Jelenleg állandó fellépője vagyok Bécsben a Viva Las Vegas Dinner Show-nak, Joe Zawinul Birdland-jében. Valamint önálló fellépéseim is vannak. S mindemellett maradandó időmet két tündéri gyermekemnek szentelem, akik minden időben hatalmas szeretettel árasztanak el.

- Mit üzen a szentesieknek?

- Megígérem, hogy a döntőben a tőlem telhető legjobbat fogom nyújtani, és minden egyes hang mögött ott fog rejtőzni városunk lakóinak szívdobbanása, a Tisza-part szépsége és a liget varázsa. A zene összehozza az embereket, hiszek erejében, s ha egy estére is, üljünk öszsze, s töltsük el azt jókedvvel.

A "meghívó" február 8-án, pénteken este 8 órakor a Magyar Televízió 1-es csatornáján látható-hallható Nemzeti döntőre szól. Nézzék a műsort, s ha tetszik a dal, melyet Imre Zsuzsa énekel, lehet szavazni! A közönség véleménye is sokat számít.

(lovas)