2008. február 1.

Megbízva, de töretlenül.

Nem nevezték ki Tomcsányit!

A sportközpont igazgatói pályázatáról szóló képviselőtestületi döntés népmesei motívumokat is tartalmaz. Mondtuk is, meg nem is. döntöttünk, meg nem is ! A város sportéletéről, a sportközpont tevékenységéről és az intézményvezetői pályázatból mixelt vita igen hosszúra sikeredett. Ami nem is csoda, mert három különböző témáról egyszerre, nem is lehet röviden vitatkozni.

Szóval: vajúdtak a hegyek. és végül a nyári szünet előtti testületi ülésig, de legkésőbb december 31-ig nem kinevezték, hanem megbízták a réginek vitatott, de az újig elfogadott Tomcsányi Ferencet.

A hosszúra nyúlt elemzés után - talán nem lepődik meg nagyon az olvasó - azzal a szellemesnek egyáltalán nem nevezhető, de akkor és ott jogosnak tűnő kérdéssel bombáztuk a még tizenegy hónapos vezetőt:

- Hogy érzi magát néhány perccel a megbízás után Tomcsányi Ferenc?

- Köszönöm a kérdést, jól érzem magam - hangzott a határozott válasz. - Úgy értelmezem: az intézmény átalakulásának elemzését kell elkészíteni, még májusig. Az elmúlt öt évet a sportközpontnál én ismerem a legjobban. Közelről éltem meg a jót és a rosszat, vagyis nekem is lehet véleményem. Nem rögtön megoldandó feladatot jelent az átalakítás, az átszervezés igénye. Olyan hatásokkal találkoztunk az elmúlt időszakban, amire reagálni kell! Nem hatékony és nem gazdaságos a jelenlegi szervezet. Például: csak kevés ügyben dönthet az igazgató. Sok érdeket kell összegyúrni, hogy jó és eredményes legyen rendszerünk.

Az igazgató hangsúlyozza: megérett a változtatás igénye és lehetősége is körvonalazódik, például az uszoda nagyléptékű, újabb fejlesztése kapcsán. Tomcsányi Ferenc reméli, hogy a rövid időre szóló megbízását hasznosan és hatékonyan tudja majd eltölteni.

Kruzslicz Pál