2008. február 1.

Változik a helyi menetrend

A vonatok közlekedését is figyelembe vették

A Tisza Volán Zrt. helyi kirendeltsége minden évben bead egy módosítási javaslatot a helyijáratok közlekedésére vonatkozóan, az autóbuszok üzemeltetéséből származó bevétel, illetve a költségek értékelése alapján. Ennek ismeretében szavaz a képviselő-testület a város helyi közlekedésének tarifáiról - mondta el Mészáros Zoltán, aki arról tájékoztatta lapunkat, hogy február 3-tól új helyi autóbusz-menetrend lesz érvényben.

- Ennek bevezetése előtt egyeztettünk az önkormányzattal is, és kialakításakor figyelembe vettük a vasúti menetrendváltozást - hangsúlyos volt a csatlakozási lehetőség biztosítása -, valamint a tapasztalt forgalmi adatokat és a buszvezetőkön keresztül beérkező lakossági visszajelzéseket - beszélt a kidolgozás részleteiről a Tisza Volán Zrt. szentesi kirendeltségének vezetője.

Ennek eredményeként több vonalon változott az autóbuszok menetrendje:

- A munkába járáshoz használt autóbuszokon kívül szinte mindegyik járművet érinti a változtatás. A 6-os vonal, tehát a Legrandig közlekedő járat nem módosult, mivel ebben az esetben a műszakváltáshoz van igazítva a közlekedés. Ugyanígy a Tescohoz, és az áruháztól a város irányába közlekedő járatoknál is marad a régi menetrend. Ezen kívül az 1-es vonalon, illetve a Tescoig és onnan visszafelé közlekedő járatokon 20 perccel eltoltuk az indulási időpontokat. Ennek értelmében azok a buszok, amelyek minden óra 15. percében indultak a vasútállomástól, azok az órák 35. percében indulnak. Ez igaz fordított esetben is. Tehát, az eddig a Tescotól háromnegyedkor induló buszok minden óra 5. percében indulnak február 3-tól. Így reményeink szerint a vasúton utazóknak nem kell majd annyit várniuk a vonatokra, hiszen a MÁV által bevezetett ütemes menetrend alapján majdnem minden vonat az óra 30. perce körül érkezik, illetve indul. Ezen kívül a 3-as vonalon történt járatösszevonás, azaz a Hékéd és a Drahos utca közötti útvonalon - mondta el Mészáros Zoltán. A kirendeltség vezetője arról is tájékoztatta lapunkat, hogy a részletes változásokról az utazóközönség szórólapokról is értesül, amelyből kiderül minden járat esetében a pontos menetidő, az érkezési és indulási időpont. Ezeket a kiadványokat bárki térítésmentesen kérheti az autóbusz-állomáson, de a buszvezetőknél is beszerezhetik a lakosok. A buszmegállókban pedig a Tisza Volán Zrt. munkatársai a február 2-i üzemzárás, és a február 3-i üzemkezdés között lecserélik a menetrendeket. A részletekről telefonon is lehet érdeklődni a forgalmi szolgálatostól, az autóbusz-állomás 561-030-as telefonszámán.

Cseh-Lakos