2008. január 25.

Tóni bácsi konyhája

Tejszínes sült halfilé

Hozzávalók: 50 dkg halfilé, 2 db paradicsom, 20 dkg sajt, 25 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 4 dl tejszín.

Elkészítése: A halfilét kissé sózzuk, borsozzuk és sütőedénybe helyezzük. Vékony szeletekre vágott paradicsomot rakunk rá. A megtisztított és feldarabolt gombát vöröshagymával megpároljuk. Ezt is elosztjuk a sütőedénybe. Ráöntjük a tejszínt és előmelegített sütőben fólia alatt 25 percig sütjük. Reszelt sajttal megszórjuk a halat és még néhány percre visszatesszük a sütőbe fólia nélkül.

Túrós-szilvás sütemény

Hozzávalók: 40 dkg liszt, só, 6 dkg cukor, 4 dkg élesztő, 1 l langyos víz, 10 dkg olvasztott vaj. A töltelékhez: 75 dkg túró, 1 kg magozott szilva, 12 dkg cukor, 25 dkg tejföl, 1 citrom reszelt héja, 5 tojás.

Elkészítése: Az élesztetőt langyos vízben kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sót, a cukrot, a vajat és robotgéppel sima tésztává gyúrjuk. Letakarva 45 percet kelni hagyjuk. A túrót összekeverjük a cukorral, a csipet sóval, tejföllel, citromhéjjal, a tojásokkal. A kinyújtott tésztát kivajazott sütőformába teszszük. A szilvát elosztjuk a tésztán, rásimítjuk a túrós masszát. Előmelegített sütőben kb. 1 óráig sütjük. Tálalás előtt a tetejét meghintjük fahéjas cukorral.