2008. január 25.

Zsebtolvaj a kocsmában

Az egyik helyi oktatási intézmény igazgatója tett bejelentést a rendőrségen, miszerint szokatlanul viselkedik az iskola két tanulója. A vizsgálat során kiderült, hogy az általános iskolába járó, de már fiatalkorú fiúk mari-huanát fogyasztottak 2007. októbere és szilveszter között, igaz nem jelentős meny-nyiséget. Minden alkalommal az egyik fiú hozta a cigarettát, amit elmondása szerint talált. A füves cigit a Hősök erdejében és a város határában szívták el.

Január 17-én érkezett a bejelentés, miszerint betörtek az egyik bereklaposi bekerített tanyába. A tulajdonos szerint egy olajkályha tűnt el, negyvenezer forint értékben.

Január 19-én, a kora hajnali órákban az egyik helyi sörözőben, záráskor, két erősen ittas férfi üvegpoharakat tört össze. A pultos, és annak élettársa felszólították a fiatalokat, hogy takarítsák fel az üvegcserepeket, ám azok erre nem voltak hajlandóak, sőt, szóváltás alakult ki közöttük. A vita az utcán is folytatódott, ahol a két vendég, és a pultos élettársa öszszeverekedtek. Ennek következtében mindhárman nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. Az ügyben garázdaság miatt folyik eljárás.

Január 19-ére virradóra az Apponyi téren az egyik társasház két alagsori tárolóját feszítették fel ismeretlenek, akik burgonyát, cukrot, kerékpárt, alufelnit tulajdonítottak el. Nem messze ettől a helyszíntől, az Attila utcában hasonló módszerrel törtek be egy másik tárolóba, ahonnan élelmiszereket vittek magukkal a tolvajok. A rendőrség feltételezése szerint mindhárom esetben ugyanazok követték el a bűncselekményt.

Január 20-án történt, hogy az egyik sörözőben a pultnál üldögélő vendéghez ismerkedési szándékkal odalépett egy hölgy, ám közeledése nem talált viszonzásra. A kikosarazott nő az elutasítást követően távozott a kocsmából, nem sokkal később a pultnál ülő férfi is követte. A férfi ekkor vette észre, hogy kabátja zsebéből hiányzik a pénztárcája, a benne lévő iratokkal, a százezer forintot érő valutával, és 34 ezer forinttal együtt. Az ügyben lopás miatt indult eljárás.

Egy sötét színű Skoda Fabiát, és annak tulajdonosát keresi a rendőrség. A sofőr miután január 22-én, kedden reggel mintegy harmincezer forintért megtankolta járművét, fizetés nélkül távozott. A rendőrség munkatársai minden bizonnyal a biztonsági kamera felvételének megtekintése után közelebb kerülnek az elkövető kilétéhez.

H. V.