2008. január 18.

Megfogyva bár, de.

Komoly változásokkal indult a 2008-as esztendő a Legrand-MetalCom-Szentes első osztályú futsal csapata számára, és ezek nem feltétlenül a "jó hír" kategóriájába tartoznak. Kezdjük azzal, hogy három meghatározó játékosát elvesztette a gárda. A kapus Kovács Krisztián, és vele együtt Puskás Csaba az Első Beton csapatától kapott anyagilag kedvezőbb ajánlatot, és hétfőn már a szegedi csapatukban szerepeltek. Koncz Zsolt a továbbiakban kizárólag edzőként irányítja a Szentest. Zsolt ugyanis az Orosháza nagypályás csapatától a Kecskemétbe igazolt, és új klubjának vezetői nem engedélyezték neki a kispályás labdarúgást a továbbiakban. Brinszki munkahelyi elfoglaltsága miatt nem játszhatott a hétfő esti bajnokin a Goldball RFC Csömör ellen, Erhardt pedig derékbántalmakkal küszködött, ennek ellenére vállalta a játékot.

Ilyen előzmények után talán nem meglepő, hogy hazai pályán is vereséget szenvedett a Legrand, egészen pontosan 8-3-ra kaptak ki Kerepeczkiék. Koncz Zsolt szerint nem szabad azzal takarózni, hogy változások voltak a játékoskeretben, a teljesítményük ettől függetlenül lehetett volna sokkal jobb is. A téli szünetbeli jövés-menés amúgy nem csak a Szentest érintette, hiszen például jelentősen meggyengült a korábbi többszörös bajnok Gödöllő, innen gyakorlatilag a komplett kezdősor átigazolt Győrbe, és az Első Beton is acélosodott. A mieinkre ráadásul már ezen a héten szerdán újabb erőpróba várt, hiszen a bajnoki tabellán élre ugró Berettyóújfalu látogatott Szentesre. A kérdés az, hogy két nap alatt javul-e annyit a forma, ami elegendő lenne a győzelemhez?

A január 16-i, szerda esti hazai meccsen a Berettyóújfalu csapatával játszott a Le-grand-MetalCom-Szentes. 2-2. Koncz Zsolt úgy véli, hogy az eredményen (2-2) is megmutatkozik a javulás, hiszen az éllovas ellen léptek pályára. Lehetőség volt a nyerésre, illetve a csapat taktikusan és változatosan játszott.

Legközelebb január 21-én és 24-én játszanak. Mind a két napon Győrbe utaznak, először bajnoki, majd kupamérkőzésen mutatják be tudásukat.

H. V.