2008. január 18.

Tóni bácsi konyhája

Gyümölcskompót

Hozzávalók: 50 dkg vegyes aszalt gyümölcs, 2 dl narancslé, fél rúd fahéj, 6 szem szegfűszeg, 6 szem feketebors, 0,5 l konyak.

Elkészítése: Az aszalt gyümölcsöket tegyük egy edénybe a narancslével, a konyakkal és a fűszerekkel együtt. Addig főzzük, amíg a gyümölcsök jól megszívták magukat. A fűszereket kiszedjük. Fogyasztás előtt jól lehűtjük.

Borjúpaprikás

Hozzávalók: 80 dkg borjúcomb, 50 dkg vöröshagyma, 2 paprika, 2 paradicsom, 4 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, fűszerpaprika, só, bors.

Elkészítése: A hagymát apróra vágjuk, kevés zsiradékon megpirítjuk, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és paprikát. Levesszük a tűzről, megszórjuk fűszerpaprikával, felengedjük kevés vízzel. Ezt a pörköltalapot viszszatesszük a tűzre, majd hozzáadjuk a közepes nagyságú kockára vágott húst. Sóval, borssal és a zúzott fokhagymával ízesítjük és ha szükséges adunk hozzá még vizet, majd készre főzzük. Tojásos galuskát adunk hozzá. Tálaláskor tejföllel kínáljuk.

Jó étvágyat!