2008. január 11.

Közös ünnepléssel az újévbe

A havazás, a mínusz 7 fokos hőmérséklet és a friss hó miatt csúszóssá vált utak ellenére rengeteg családi és baráti társaság látogatott ki szilveszter éjszakáján a Kossuth térre, hogy a város és a közeli települések lakosaival - hiszen sokan a falvakból és más városokból is ideutaztak - közösen gyönyörködjenek a megyeháza elől fellőtt tűzijátékban, és koccintsanak ismerőssel és ismeretlennel egyaránt az újesztendő első perceiben. Az oldott, önfeledt hangulatot fokozta a zeneválasztás is, hiszen 2007. utolsó félórájában a fiatalok és a gyerekek még táncra is perdültek a belvárosban a '70-es, '80-as évek slágereire. Emellett pedig a hagyományos szilveszteri kellékek sem maradhattak el. Azaz a pezsgő, a konfetti, a dudák hangja, na és a kistűzijátékok, melyek a város minden pontján kísérték a főtérre igyekvők útját is.

A tűzijáték előtt Szirbik Imre polgármester üdvözölte köszöntő szavaival a lakosokat és a néhány perc múlva kezdődő újévet. Felhívta a figyelmet arra, hogy az álmokat csak közösen lehet megvalósítani. Arra kérte a jelenlévőket: felejtsenek el minden rosszat, amely 2007-ben történt, és okuljanak az elmúló év történéseiből. Majd magyarul és németül kívánt boldog újévet mindenkinek, hiszen a főtéren voltak olyanok németek is, akik barátaik meghívásra érkeztek városunkba szilveszterezni.

A tűzijáték pedig most is pompát, ünnepi hangulatot varázsolt az újév első pillanataiba. A folyamatosan hulló hó ellenére percekig néztek a magasba az emberek, ahol a már ismert és a Szentesen még sohasem látott pirotechnikai látványosságok egyaránt káprázatos látványt nyújtottak. Azokat pedig stílusos, fenséges zene kísérte. Felcsendültek a Carmen, a Traviata és az Állatok farsangjának közismert és közkedvelt dallamai, de nem maradhatott el a Kán-kán sem. Az idei esztendő első, feledhetetlen perceit pedig a pezsgők pukkanása, a koccintások és az első jókívánságok zárták.

Cseh-Lakos