2008. január 11.

Feljebb lépnének

Dobogón, mégpedig a második helyen zárta a Szentesi Kinizsi labdarúgó csapata a megyei másodosztályú bajnokság őszi szezonját. Bozóki Zoltánnal, a Kinizsi vezetőedzőjével az első "félidőt" értékeltük.

- Kifejezetten jól teljesített csapata az ősszel. Mennyire reális elvárás a bajnoki cím megszerzése, vagyis a feljutás kiharcolása?

- Eredeti célunk az volt, hogy minél közelebb legyünk a feljutást jelentő pozícióhoz, amitől jelenleg két pont választ el minket. Ha jól sikerül a téli felkészülésünk, akkor az sem elképzelhetetlen, hogy a jelenlegi második helyről előrelépjünk.

- Melyek az ősz legfontosabb pozitívumai az ön számára?

- Mindenképpen kiemelném, hogy a védelmünk mindössze 11 gólt kapott az eddigi bajnokikon. Idegenben nem kaptunk ki, két döntetlen mellett valamennyi találkozónkat megnyertük. Az edzéseken gyakorolt letámadásos játékot is eredményesen játszottuk, persze akad még csiszolni való rajta. Eddig egyetlen kiállítás sem sújtott bennünket, a sportszerűségi tabellán a második helyen állunk. Ez mind-mind pozitívum, ami mellett odafigyelünk arra is, ami a hiányosságunk volt. A védekezésből kitámadással vannak még problémáink, sok olyan sárgalapot gyűjtöttünk be, amit szövegelésért kaptunk, és fájó a két hazai vereségünk a Szegvár, de különösen a Tanárképző elleni.

- Hogyan értékelné az egyes csapatrészek teljesítményét?

- A védelmünkről már tettem említést, négy-hat játékos játszott ezen a poszton a szezonban. A tizenegy kapott gól nem rossz, de akadt köztük olyan, ami erősen a védelem számlájára írható. A középpálya elfogadható teljesítményt nyújtott, elöl Bárány Róbert volt a legeredményesebb, tavasszal tőle továbbra is gólokat várunk. A kapusposzton az ifjúsági csapattól felkerült Szabó Dániel nem okozott csalódást.

- Mikor kezdődik a felkészülés a tavaszi szezonra?

- Január 15-én kezdünk szabadtéren, bár arra is vannak ígéreteink, hogy a csarnokban is tarthatunk foglalkozásokat. Ha az idő engedi, februártól már edzőmérkőzéseket is játszunk majd, március közepén pedig folytatódik a pontvadászat. Egyelőre úgy néz ki, hogy nem lesz távozó a játékoskeretből, sőt tervezünk további igazolásokat is.

- Lesz-e megyei első osztályú csapata újra a városnak?

- Bizakodó vagyok, mivel a tavaszi szezonban hagyományosan mindig jobban szoktunk szerepelni, mint ősszel. Ugyanakkor többször utazunk idegenbe tavasszal, és ezeknek a mérkőzéseknek mindig megvan a maguk buktatója. Döntő lehet, hogy az első fordulókban milyenek lesznek a talajviszonyok, és hogy hány ponttal jövünk ki ezekből a mérkőzésekből.

H. V.