2008. január 11.

A Honvéd ellen kezdenek

Az elődöntőben szenvedett vereséget, és ezzel megosztott harmadik helyet szerzett a Magyar Kupában a Hungerit-MetalCom-Szen-tes női vízilabda csapata. A mieink a csoportmérkőzések után a döntőbe jutásért újra a Dominóval akaszkodtak össze, és ezúttal is vereséget szenvedtek (7-16). A Szentes meglehetősen tartalékos felállásban szállt medencébe, hiszen Kotova, Magann és Dalmády sem játszhatott a találkozón. A papírforma igazolódott, a Honvéd jutott a döntőbe, amelyet aztán elvesztett az OSC-vel szemben. Kocsis István szerint mindent megtettek a győzelemért, ezúttal mindössze ennyire voltak képesek. A kupaküzdelmek befejezése óta pihenőjüket töltik a játékosok, a felkészülést a március 5-én folytatódó bajnokságra január 14-én kezdik. A két idegenlégiós február negyedikén csatlakozik a tár-sasághoz, míg a Szremkó Krisztina, Tóth Andrea és Győri Eszter a válogatott kerettel készülnek az olimpiai kvalifikációs tornára.

Jóval korábban, már ezen a hétvégén folytatódik a férfiak küzdelme a hazai pontvadászatban. Ha van országos egyes, akkor a Domino- Pendola-Szentes-Elektroglob meccs minden bizonnyal ebbe a kategóriába tartozik. Berki András vezetőedző a két ünnep között is edzést vezényelt játékosainak, majd január 2-tól Fülöp Tibor trenírozta Reims-szel edzettek közösen Horváth Tamásék. Az elmúlt szombaton a csapatszellemet erősítendő disz-nóvágáson vett részt a csapat Szegváron, ezen a héten pedig folytatódtak az edzések, nem elsősorban a Dominóra, hanem az azt követő fontos mérkőzésekre készülve.

Hír még a csapat háza tájáról, hogy Baranyi Zoltán befejezte a vízilabdázást Szentesen, az ő pótlására egy szerb bekk leigazolását tervezi a vezetőség. Az Újpest ellen piros lapot kapott Berki András szombaton nem ülhet a kispadon, és bár természetesen elutazik a társasággal, a padon kizárólag Pengő László foglalhat majd helyet.

H. V.