2008. január 11.

Meglopták a tolvajt

Az elmúlt esztendő utolsó napjaira is tartogattak feladatot a rendőrség munkatársainak a bűnözők városunkban. December 23-án, a hajnali órákban történt, hogy a bejárati nagykapu benyomásával ismeretlen tettesek hatoltak be a Rákóczi utcai piac területére és ott három árusító pavilonról lefeszítették a lakatot. A bódékból édességeket, alkoholt, zöldségeket, mézet, őrölt paprikát vittek magukkal a tolvajok. Az árusokat 270 ezer forintnyi kár érte.

December 28-án, a hajnali órákban a MÁV vontatótelepére érkezett két férfi, akik két személyszállító vasúti kocsit pingáltak ki graffittivel. A két férfit a rongálás közben tetten érték, majd miután megpróbáltak elmenekülni a helyszínről, a rendőrök elfogták őket. Az igazoltatás során kiderült, hogy egy budapesti fiatalkorú és egy 18 éves szegedi fiatal volt a két elkövető, akik kifejezetten azzal a szándékkal érkeztek a városba, hogy "alkotásaikat" elhelyezzék falon, vasúti kocsikon. Ez a kis szórakozás mintegy háromszázezer forintnyi kárt okozott a MÁV-nak.

December 30-ra virradóra törtek be egy berekháti tanyába, ahonnan az egyik garázsból egy quadot kötöttek el a tolvajok. A négykerekű járművel - melynek értéke 750 ezer forint - a levágott drótkerítésen keresztül távoztak.

December 30-ra virradóra ismeretlen tettes tizenhat akácfát vágott ki az egyik szegvári tanya elől. Miközben a fákat rendezgette a tanya szomszédságában lakó férfi tetten érte, megzavarta, mire a tolvaj kereket oldott, hátrahagyva a kivágott fákat. Ezt az alkalmat használta ki a szomszéd, aki fogta, és magával vitte a kivágott akácot. Pechjére éppen ezen a napon esett a hó, így a lábnyomokból, melyek a házáig vezettek gyorsan kiderült, hogy hová is került a kivágott tüzelőnek való.

Jó hír viszont, hogy az év utolsó napja rendőrségi szempontból eseménytelenül telt, komolyabb dolguk nem volt az egyenruhásoknak.

H. V.