2008. január 11.

Családok karácsonya

A Magyar házaspár a fenyőfát nyert Őze Lajos családdal

Magyar József vezérigazgató és családja immár hetedik éve minden karácsonykor megajándékozza a Hungerit Zrt.-nél dolgozó családokat. Olyanokat, ahol sok gyerek van, vagy akik nehéz körülmények között élnek.

Hetedik éve más-más 15 családot hívnak meg. Reméljük, egyszer minden ilyen család sorra kerül majd - mondta Krausz Jánosné szakszervezeti elnök köszöntőjében.

Hankó Györgyné, a Zöldág Művészeti Táncsport Egyesület elnöke gyermekeivel egy szép ünnepi összeállítással kedveskedett a jelenlévőknek, majd Katona Hajnalka, Magyar József unokája karácsonyi éneket adott elő. A kislányra, mint hallhattuk, büszke a család, mivel nem is olyan régen az 5-6. osztályosok népdalversenyén megyei első díjat nyert, és bekerült az országos döntőbe.

Magyar József elmondta, feleségével együtt jó szívvel ajándékoznak, ezzel is szeretnék szebbé, jobbá tenni a gyermekek és szüleik karácsonyát. Azon szülőkét, akik munkájukkal is kiérdemelték azt, hogy jelen legyenek az ünnepségen. Minden család kap egy-egy ajándékcsomagot, gyümölcs, sajt, személyre szóló játék, és vásárlási utalvány található bennük 25-30 ezer forint értékben. S hogy honnan eredt az ötlet? Magyar Józsefet 2001-ben díszpolgárrá választotta a képviselő-testület, ő akkor azt a juttatást - az összeget megduplázva - e nemes célra ajánlotta fel.

A családokat névsor szerint szólították, mire nagy lett a hangzavar, a gyerekek csodálkozó szemekkel bontogatták csomagjaikat. Aztán a teremben felállított díszes fenyőfa is gazdára talált. Őze Lajosék nevét a legapróbb gyerkőc húzta ki.

Azt már tőlük tudjuk, hogy a rá kerülő szaloncukrot korábban megvásárolták, a díszek is készen várják az ünnepet, a fenyőfa azonban még hiányzott a háznál. Nagy örömmel fogadták az ajándékot.

Mindketten a Hungerit Zrt.-nél dolgoznak: a férj '95 óta a csomagolóban, felesége 2004-től a szürke vágóvonalon. Előtte az asszony főállású anyaként gondozta gyermekeit. Négy hónappal annak lejárta előtt a több pénz reményében ő is elhelyezkedett. - Itt jól megvagyunk. Igyekszünk mindent megtenni, hogy itt is maradjunk - mondja.

A legnépesebb a Horváth család: öt gyerekkel üli körül a süteménnyel terített asztalt - mondja Krausz Jánosné, aki, mint a vezérigazgatótól megtudjuk, az előző esti vállalati ünnepségen kapta meg a Hungerit Nagydíjat. Magyar József elmondja: - az ünnepségen közel 80 dolgozó részesült vállalati kiváló és vezérigazgatói dicséretben. Az egy- és félhavi fizetésének megfelelő elismerésnek kezd rangja lenni a dolgozók között.

- Jó évet zártunk, most már elmondhatjuk. Ilyen alacsony raktárkészlettel még soha nem indultunk év elején. Decemberben több mint 250 millió forintot osztottunk szét a dolgozóknak. Ehhez jött még egy-egy csomag és a 12 ezer forintos vásárlási utalvány - jegyzi meg Magyar József, majd hozzáteszi:

ameddig bírják erővel, addig megrendezik a családok karácsonyát. Utána szeretnék, ha a gyerekeik folytatnák a hagyományt. Sajnos mindig van olyan család, akik segítségre szorulnak.

Dr. Baranyi Erzsébet 51 gyerekre vásárolt, 2 éves kortól a 15 évesig. Mint mondja, ez alkalommal több fiúnak való játékot választott ki, mint lányosat. Tanulva a korábbiakból, most hamarabb megvette az ajándékokat. Nem volt egyszerű. Már arra is gondoltak, hogy utalványt adnak. De a gyerekek annak örülnek, ha az ajándék kézzel fogható és máris kibonthatják és ki is próbálhatják.

L. J.