2008. január 11.

Előrelépés az építkezésekben

Három hónapos várakozás után megkaptuk a Szentesi Református Idősek Otthonának elvi, azt követően pedig 11 napon belül a végleges működési engedélyét is. Így felvehettük az első jelentkezőket, akik már be is költöztek. Jelenleg több mint 10 lakója van az intézménynek, a létszám pedig folyamatosan gyarapodik - tájékoztatta lapunkat Kovách Péter.

A Szentes Nagytemplomi Református Egyházközség lelkipásztora érdeklődésünkre elmondta: A lakók beköltözését megelőzően két alkalommal látogattak el a jelentkezőkhöz, majd megkötötték a szerződéseket, és beköltözhettek az épületbe. Azonban még mindig vannak férőhelyek, így továbbra is várják a jelentkezéseket. - Bárki felkeresheti az intézményt, ha meg kívánja tekinteni azt. Az ismerősöket is meglátogathatják és körül nézhetnek - tette hozzá a lelkipásztor, aki több téves elképzelést is tapasztalt. Például sokan kérdezték meg az előgondozás során, hogy az intézmény zárt hely-e. Nem az, hiszen bárki bármikor elhagyhatja az épületet, ha egészségi állapota megengedi - mondta el Kovách Péter.

Emellett pedig a templom renoválása is jól halad beszámolója szerint: A szarvasi Integrál Zrt. már december elején elkezdte a munkálatok folytatását. Sóderágyat terítettek le a templom belső területén, s a napokban az aljzatbetonozás is elkezdődött. Az épületben korábban feltárt két régi templomfalat homok-, illetve sóderággyal fedték be, hogy később bármikor fel lehessen tárni. Az állványozás pedig azért van folyamatban, mert a díszpárkányok még hiányzó darabjait kezdik el felrakni a szakemberek, illetve az ezeken lévő cserépfedést pótolják. Ha jó idő lesz, akkor pedig befejezik a homlokzat festését is.

Kép és szöveg:
Cseh-Lakos