2007. december 21.

Animációs verseny

A Koszta József Általános Iskola vetélkedőt rendezett összefüggő képsorok számítógépes feldolgozása témakörben. A feladatot három korcsoportban 3 fős csapatokban végezték, a témák a következők voltak:

I. kcs. (4. osztály): magyar népmese. II. kcs. (5-6. osztály): történetek, legendák magyar történelmi személyek életéből. III. kcs. (7-8. osztály): tudománytörténetből, művészettörténetből vett anekdota megjelenítése.

A verseny előzetes feladata az volt, hogy tervezzék meg a gyerekek az általuk választott mese, történet szereplőinek alakját környezetével A/4-es lap(ok)on, az általuk választott színes technikával.

A verseny során a történeteket rajzlapon fázisonként rajzolták meg saját rajzi eszközükkel, párhuzamosan a csapat egy tagja a számítógépen az Imagine LogoMotion program segítségével "rajzfilmmé" varázsolta. Az értékelésnél egyenlően pontozódott a rajzi megjelenítést és a számítógépes kivitelt.

Köszönet mondanak a szervezők Erdészné Kulman Máriának és Giliczéné László Kókai Máriának a verseny zsűrizéséért.

Eredmények, I. kcs.: 1. Az iregi kakasok (Koszta József Általános Iskola Derekegyházi Tagiskolája: Kovács Petra, Ratkó Barbara, Fehér Georgina).
2. A két kicsi bocs meg a róka (Koszta József Általános Iskola Derekegyházi Tagiskolája: Csatordai Veronika, Kisalaki Szilvia, Kulcsár Zsanett Edina).
3. A holló és a róka (Koszta József Általános Iskola: Pölös Martin, Bereczki Bence, Vecseri Bence).
II. kcs.: 1. Szent Margit legendája (Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola: Egedi Judit, Sebők Zsuzsanna, Tóth Édua).
2. Szent László legendája (Koszta József Általános Iskola: Bagi Eszter, Dudás Kata, Füsti Molnár Gabriella).
3. Szent Erzsébet legendája (Koszta József Általános Iskola: Remzső Andrea, Vincze Laura, Bene Viktória).
III. kcs.: 1. Röntgen és az X sugárzás (Fábiánsebestyéni AMK: Balogh Katina, Varga Anikó, Faragó Dániel).
2. Galilei és a szabadesés (Fábiánsebestyéni AMK: Nagy Dávid, Pintér Imre, Mészáros Elvira).
3. Daidalosz és Ikarosz (Deák Ferenc Általános Iskola: Nemes Andrea, Nagy Gyöngyi, Bugyi Katalin).