2007. december 21.

Tizenkét esztendő

1995 augusztusában, egy ragyogó augusztusi délelőttön sétáltam be a Szentesi Élet szerkesztőségébe. Sportban jártas külsős munkatársat keresett a lap, gondoltam meg kellene próbálni. Akkor még nem sejtettem, hogy tizenkét évvel később is számítanak majd a munkámra. Az esélyt egyébként azonnal megkaptam, Blahó Gabriella - aki ma már a megyei napilap munkatársa - szó szerint azonnal bedobott a mélyvízbe, ugyanis a vízilabdázók három napos nemzetközi tornájáról kellett egy "kis színeset" összehozni. Nem sikerült. Gabi azt mondta, hogy ennél azért jobban erőltessem meg magam. Másodjára már átment az anyag, így megjelenhetett nyomtatásban első írásom. Külön köszönet Kádár Józsefnek, aki az akkori torna szervezője volt, és tőle kaptam életem első interjúját a rendezvény végén. A sport mellett azóta is kitartok, Dunás Varga Zoltán kollégámmal, és mostanában Darók Józseffel, igyekszünk minden olyan sportrendezvényről beszámolni, ami érdeklődésre tarthat számot.

Keserű Imre, korábbi főszerkesztő volt az, aki egy szép napon - lehetett vagy tíz éve - közölte: márpedig a bűnügyi rovat híreit nekem kell összeszednem hétről hétre. Hogy mondandójának kellő nyomatékot adjon, tárcsázta Földvári Nagy István városi rendőrkapitány hivatali számát, akivel megbeszélte, hogy hamarosan megjelenik nála egy fiatalember - vagyis jómagam - , aki az elmúlt egy hét rendőrségi híreit fogja összefoglalni. Emlékszem, folyt rólam a víz rendesen, amikor első alkalommal jegyeztem le az éppen aktuális betörésekről a híreket, és örültem, hogy eljöhettem a kapitány úr irodájából. A Média-6 Rádiónál eltöltött éveim alatt szinte kizárólag ezt a rovatot "vittem"( ebben az időszakban kevesebbet írtam e lap hasábjain), és azóta is minden kedden ott vagyok a zsaruknál, kíváncsian várom, hogy vajon egy hét leforgása alatt mennyit "dolgoztak" a bűnözők.

Ezen kívül ültem politikai sajtótájékoztatókon, beszámoltam rock- és popkoncertekről, írtam táncversenyekről és még hosszan sorolhatnám, de nem szeretnék untatni senkit a múlt eseményeivel. Egy biztos, hamarosan Bozóki Zoltán számát tárcsázom majd, a Kinizsi labdarúgó csapatának értékelése ugyanis még várat magára, januárban folytatódik a férfi vízilabda bajnokság, és a remekelő futsalosok is folytathatják a szép sorozatukat. Január nyolcadikán, kedden pedig utánajárok az ünnepek bűnügyi történé-seinek.

Hering Viktor