2007. december 7.

Csúcsrangadó előtt

Esélyesként érkezett Budakalászra, és a papírformát hozva, a második félidőben nyújtott teljesítményének köszönhetően 6-2-re nyert vendéglátója, a Fortuna ellen a Legrand-MetalCom-Szentes futsal csapata hétfőn este. Koncz Zsolt, a szentesi játékos-edző értékelése szerint az első játékrészben korántsem azt a játékot nyújtották, amire valójában képes a csapat, ezért lett 1-1 ez a szakasza a találkozónak. Több olyan hibát vétettek, elsősorban a támadások felépítésében, ami szoros húsz percet eredményezett. A védekezéssel ekkor sem volt különösebb baj, a támadások befejezése viszont hagyott kívánni valót maga után. Szünetben rendezték a sorokat, ekkor már sokkal összeszedettebb volt a gárda, és ez az eredményességben is megmutatkozott. A hat szentesi gólt Varga (2), Puskás (2), Erhardt és Brinszky szerezték.

Rangadó vár a Legrandra, december 10-én, hétfőn este 20 órától ugyanis a korábbi bajnok Gödöllő vendégszerepel a sportcsarnokban. Koncz Zsolt bizakodva tekint a találkozó elé, szerinte a mieink játékosállománya adott arra, hogy a gödöllőiek elleni rossz sorozatot végre megtörje. Ehhez azonban maximális koncentrálásra, fegyelmezett csapatjátékra lesz szükség. Az összecsapáson kéztörése miatt Szabó László biztos nem lép pályára, és Jernei Csaba bokasérülése is komolyabbnak tűnik. Győzelme esetén megerősítheti vezető pozícióját a MetalCom a táblázat élén, ahol jelenleg 21 pontjával listavezető a csapat, a 18 pontos Mezei-Vill előtt.

Komoly nemzetközi sikert ért el a napokban a sportág, hiszen az UEFA végrehajtó bizottsága úgy döntött, hogy 2009-ben hazánk adhat otthont a 6. Futsal Európa-bajnokságnak. A döntés azt is jelentheti egyben, hogy a korábbiaknál is erőteljesebb fókuszba kerül majd a hazai bajnokság, növekszik a csapatok reklámértéke különösen akkor, ha az adott csapat a mezőny első felében foglal helyet.

Koncz Zsolt szerint sokat lendít majd a sportágon az EB-rendezés, az utánpótlás vonalon amúgy is van mit javítani. Még több néző csalogatására van szükség, hogy ne csak egy-egy városban legyen magas a nézőszám, hanem valamennyi bajnoki találkozón és helyszínen. Az esetleges újabb támogatók színre lépéséről szólva Koncz elmondta várják, hogy minél többen lássanak valódi reklámlehetőséget a futsalban, különösen a szentesi csapatban. Ehhez a maguk részéről kiemelkedő teljesítménnyel szeretnének hozzájárulni, bizonyítva azt, hogy méltóak a bizalomra.

H. V.