2007. december 7.

Elmaradt a bravúr!

Meglepetésre számítottak azok a nézők, akik a hétvégén ellátogattak a Dr. Papp László Sportcsarnokba az NB I-es női futsal mérkőzésre. Az összecsapás két szereplője, a Szentesi Futsal Club női gárdája és a vendég Miskolci Vénusz csapata.

A Magyar-Béres, Milova-novics, Baksa, Bacsa, cserék: Szabó, Bali, Kiss Á., Durkó, edző Tóth Antal összeállítású Kurca-parti gárda megilletődötten kezdett, a tabella 2. helyén álló vendégek ellen. Az ijedtségre okot is adtak a miskolciak, hiszen a 2. percben vezetést szereztek. Mindent megtettek a hazaiak az egyenlítésért, de a kidolgozott helyzetek sorra kimaradtak. A sok munkának meglett az eredménye, a 12. percben Milovanovics távoli sistergő bombájával egyenlített a Szentes 1-1. A 15. percben már a hazaiak szereztek vezetést Baksa találatával 2-1 ide. Röviddel az első félidő vége előtt egy sarokrúgásnál történő beadás után lett 2-2. Ezzel az eredménynyel vonultak pihenőre a csapatok.

Ezután nyolc perc alatt két gólt szereztek a vendégek 2-4. A második félidőből is 12 perc telt el, amikor Szabó szépített 3-4. Egy perc múlva tízméteres büntetőből Durkó egyenlít (előtte kettőt kihagyott) 4-4-es állásnál mindenki azt hitte, hogy újabb meglepetés születik, de csalódniuk kellett. A vendég borsodiak gondoskodtak arról, hogy a bravúr elmaradjon. A 14. percben szabadrúgást végeztek, melyet - a sorfal és a kint álló Magyar a hazaiak kapusa felett - szép ejtéssel megszereztek a vendégek, s lett 5-4-es győzelem.

Egy fordulóval az őszi idény vége előtt a Szentesi Futsal Club a tabella 6. helyén áll. Az utolsó fordulóra december 16-án, vasárnap kerül sor Szentesen, az ellenfél a Bp-i Vesta junior csapata lesz.

(dvz)