2007. december 7.

Visszavágó kedden

Eger ellen

Bajnoki mérkőzést nem, viszont annál több kupameccset játszott az elmúlt másfél hétben a Pendola-Szentes-Elektroglob férfi vízilabda csapata. Az előző szerdán startoló Komjádi-kupában hazai környezetben, szoros mérkőzésen verték a mieink a KSI-t, majd négy nappal később, szombaton Szolnokon kaptak ki a hazaiaktól 9-6-ra, ugyanakkor magabiztosan nyertek a Kecskemét ellen. A csoportban megszerzett második hely továbbjutást jelentett, a következő körben már oda-visszavágós alapon az Egerrel néz farkasszemet a Berki-gárda. Ennek a párharcnak az első találkozóját december 5-én játszották Egerben, ahol 14-11-re kapott ki a Szentes. A visszavágóra december 11-én, kedden a ligeti uszodában kerül sor. Berki András szerint a keddi viszszavágón ledolgozható a 3 gólos hátrány.

Berki András úgy vélte, nem volt érdemtelen a szolnokiak győzelme, hiszen tíz játékosuk edződik az élvonalban, és akár a végső győzelemre is esélyesek lehetnek. Nálunk Papp Gábor, Turzai és Józsa az, akik rendszeresen lehetőséget kapnak a felnőtt mérkőzéseken, és esetleg még ketten vannak olyanok, akik néhány percnyi lehetőséget kapnak a bizonyításra az OB I-ben. Alaposan átalakult tehát az a gárda, amelyik néhány esztendeje Komjádi-kupát nyert, furcsa leírni, de az a generáció mára "kiöregedett". A Magyar Kupában nem sokáig vitézkedett a felnőttekkel kiegészült Pen-dola-Elektroglob, előbb a BVSC-től, majd az Egertől is vereséget szenvedtek Horváth Tamásék, ezzel be is fejeződött a hazai kupaküzdelem a Szentes számára. A keret tagjai a Komjádi-kupa mérkőzésekre készülnek ezekben a napokban, majd december 23-ig edzésben marad a társaság.

A bajnoki címre esélyes OSC gárdáját fogadja december 8-án, szombaton 16 órától a Hungerit-MetalCom a ligeti uszodában. A találkozó tétje nem kisebb, mint az, hogy sikerül-e megőrizni az alapszakaszbeli harmadik helyet vagy a negyedik helyre visszacsúszva folytatja a bajnokságot a Hungerit. Egy biztos, nem lesz könnyű dolga Kocsis István női csapatának.

H. V.