2007. december 7.

Tóni bácsi konyhája

Csirkemelles penne

Hozzávalók: 35 dkg csirkemell, 8 szelet bacon szalonna, 40 dkg penne tészta, 1 piros kaliforniai paprika, 0,5 dl olívaolaj, 3 dl tejszín, 1,5 dl fehérbor, bazsalikom, só, bors, ízlés szerint parmezán sajt.

Elkészítése: A tésztát sós vízben kifőzzük. Egy serpenyőben az olajat felforrósítjuk, hirtelen megpirítjuk benne a csíkokra vágott csirkemellet és a kockára vágott bacon szalonnát. Ezután hozzáadjuk a felkockázott paprikát. A keveréket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal megszórjuk, majd hozzáöntjük a fehérbort és a tejszínt. Tálalás előtt beletesszük a tésztát a megfőtt raguba, jól összerázzuk, majd parmezánnal tálaljuk.

Mikulás csokitallérja

Hozzávalók: 1 tojásfehérje, 10 dkg tejcsoki, 20 dkg cukor, 10 dkg kakaópor, 1 cs. vaníliáscukor, fahéj, 20 dkg darált mogyoró, tejcsokoládés tortabevonó.

Elkészítése: A tojásfehérjéből és a cukorból habot verünk, hozzáadjuk a reszelt csokit, a kakaót, a mogyorót és kevés fahéjat. A tésztát fóliába csavarva hengerré formázzuk, hűtőbe tesszük. Ha már meghűlt felszeleteljük és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. A csokibevonót gőz fölött megolvasztjuk, a tallérokat belemártjuk, majd rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.

Jó étvágyat!