2007. december 7.

A Vöröskereszt Mikulása

Sok apró gyermek keze nyúlt az ajándékcsomagért

Kilencedik alkalommal szervezte meg a Magyar Vöröskereszt területi vezetősége Mikulás-napi ünnepségét, melyen a kistérségből 500 szociálisan rászoruló gyerek kapott ajándékot a vöröskereszt Mikulásától, illetve egy felejthetetlen koncertélménnyel is gazdagodtak.

A Tóth József Színházteremben az ünnepség kezdetén Szűcs Lajos alpolgármester emlékezett vissza saját gyermekéveire. - Annak idején mi nem így vártuk a Mikulást, mint ti most - mondta. Ha volt pénze a családnak, akkor jutott ajándék. Reméli, a nézőtéren helyet foglaló gyerekekre nagyon kellemes ünnepség, szórakozás vár.

Dr. Molnár Gyula, a Magyar Vöröskereszt alelnöke arra kérte a gyerekeket, hogy mindig jusson eszükbe egymás, a szüleik és tanáraik megbecsülése.

Ezután az adakozó "bácsik és nénik", vagyis a karitatív akciót támogató vállalkozók, cégek, magánszemélyek felsorolása következett, akiknek köszönhetően közel 300 ezer forintot kapott a Vöröskereszt helyi szervezete valamint 25 ezer forintnyi összegben természetbeni támogatást. Ebből tudták megajándékozni az 500 gyereket. A kistérségi és helyi általános iskolák, az általános iskolai kollégium tanulóit az intézmények igazgatói választják ki, mondta Agócs Lászlóné, a vöröskereszt területi vezetője. Úgy gondolja, a gyerekek ritkán jutnak olyan színházi élményhez, mely meghatározó ebben a korban, így ezzel az "érzelmi töltéssel" kedveskednek nekik, no meg persze az ajándékcsomagokkal, bennük naranccsal, szaloncukorral. Neki pedig ajándék ennyi boldog gyereket látni, ezért is csinálja, árulta el, miközben a taps és közös éneklés kiszűrödőtt a teremből. Az idei fellépők, a Seress Formáció és Seres Antal tanítványai, a Színkör Művészeti Iskola gitáros tanszaka fantasztikus hangulatot teremtve alapozták meg a Mikulás érkezését: dalaik 500 torokból szóltak a nézőtéren. A piros jelmezbe ezúttal Garai Imre bújt, akinek szakállát megsimogathatták a gyerekek, és csengettyűjét is megrázhatták, mielőtt megkapták az ajándékcsomagot.

D. J.