2007. november 23.

A bűvös hatodik hely

Tíztánc Eb után, formációs vb előtt

Bécsben, a tíztánc Európa-bajnokságon döntőbe jutott a László Csaba-Mikes Anna páros, ahol is a hatodik helyet szerezték meg. A magyar bajnok kettős 30 ország versenyzői között érte el ezt a szép eredményt, Csaba tavaly - még előző párjával - szintén 6. volt a kontinensviadalon.

Bejött a papírforma a legutóbbi világbajnoksághoz képest, ahol a 8. helyen végzett Csaba és Anna, a japán és a kanadai páros most kijött előlük, tehát a szentesi páros tartja a hatodik helyet európai szinten. Innen már nagyon nehéz előrébb jutni, hihetetlen teljesítmény kell hozzá, fogalmazta meg véleményét Szatmári-Nagy Szilvia, a Szilver TSE vezetője, aki a helyszínen követte figyelemmel az eseményt. Illetve a táncosok teljesítményén kívül még valami fontos: ahogy a tokiói világbajnokságon, úgy most az Eb-n sem segítette magyar pontozó Csabáékat, az előttük végzetteknek viszont volt saját zsűrije. A jövő év elején esedékes kanadai tíztánc világkupán lesz magyar pontozó, de az utána következő vb-n szinte biztosan nem. Szilvia szerint ez komoly sportdiplomáciai hátrány. Persze, mindig lehet még jobban táncolni, de ilyen körülmények között nehéz jobb eredményt elérni egy szubjektív, pontozásos sportágban.

Idén még meghívásos open versenyekre utaznak külföldre Annáék.

Csaba közben a Szilver nyolc párosát is felkészítette a formációs táncok világbajnokságára, már el is utaztak Salzburgba. Ebben a műfajban is Európa-bajnoki 6. helyezéssel büszkélkedhetnek a szilveresek, de a verseny után Csaba változtatott a koreográfián, így a vb-n lendületesebb programmal vesznek részt. Érdekesség, hogy az egyik lány betegsége miatt tartalékos a csapat, a beugró - korábban szilveres - táncos Szigetváron készült fel, hogy velük tarthasson.

(darók)