2007. november 23.

Tóni bácsi konyhája

Gulyásleves

Hozzávalók: 40 dkg marhacomb, 3 fej vöröshagyma, 1 paprika, 1 paradicsom, sárgarépa, zöldséggyökér, fél zellergumó, 3 burgonya, 2 kk. fűszerpaprika, 5 gerezd fokhagyma, só, bors, őrölt kömény.

Elkészítése: A hagymát apróra vágjuk, lepirítjuk, hozzáadjuk a karikára vágott paprikát, a felkockázott paradicsomot és a zúzott fokhagymát. A keveréket a tűzről levéve fűszerpaprikával ízesítjük, kevés vízzel felöntjük, majd visszatesszük főni. A felkockázott húst beleteszszük a pörköltalapba, sóval, őrölt köménnyel fűszerezzük. Végül a zöldségeket is beletesszük. A levest felöntjük 1,5 liter vízzel, és ha a zöldségek félig megfőttek a kockára vágott burgonyával és a csipetkével készre főzzük.

Olasz tészta

Hozzávalók: 2 dl főzőtejszín, 1 ek. oregánó, 0,5 kg penne tészta, 15 dkg bacon szalonna, 15 dkg sonka, 15 dkg reszelt sajt.

Elkészítése: A tésztát sós, forrásban lévő vízben kifőzzük. Közben a kockára vágott bacon szalonnát ropogósra pirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott sonkát, és az egészet tovább pirítjuk. A ragut sóval, borssal és az oregánóval ízesítjük. Végül felöntjük tejszínnel és alaposan összeforraljuk. A mártást a tésztára halmozzuk, a tetejét reszelt sajttal megszórjuk.

Jó étvágyat!