2007. november 23.

A nagyhegyi tolvaj

November 14-ére virradóra történt, hogy egy, a fábiánsebestyéni út mellett található részben bekerített tanyából, illetve az ott lévő fóliatelepről fehérpaprikát lopott ismeretlen tettes. A zöldséget azzal az utánfutóval együtt tulajdonította el, amire a tulajdonosok korábban felpakolták az árut. A járművet később megtalálták a rendőrök, ám a száz ládának, és a benne lévő mintegy 10 mázsa paprikának nyoma veszett. Az okozott kár meghaladja a háromszázezer forintot.

Szintén ezen a napon történt, de már az esti órákban, hogy egy Derekegyházán, közterületen parkoló személygépkocsit törtek fel ismeretlen tettesek. A tolvajok beverték a jármű szélvédőjét, majd az utastérből kiemelték az ott lévő táskát, benne 150 ezer forinttal, és magukkal vittek egy gáz riasztópisztolyt. A kár mintegy 250 ezer forint.

A tizennegyedike a bűncselekmények napja volt, hiszen Árpádhalmán is "dolgoztak" a tolvajok. Itt négy ingatlanba is betörtek bűnözők, akik elektromos fűrészeket, robogót vittek magukkal közel négyszázezer forint értékben.

November 16-a előtt követhették el azt a bűncselekményt, amely egy Csongrádi úti építési területen történt. A tettesek 450 ezer forint értékű festéket, alkatrészeket tulajdonítottak el egy ott lévő épületből.

Kályhát és televíziót loptak egy felsőréti tanyából. A betörők kb. százezer forintnyi kárt hagytak maguk után.

A szentesi rendőrkapitányság munkatársai elfogták azt a férfit, aki alaposan gyanúsítható azzal, hogy számos nagyhegyi ingatlanba tört be az október vége és a november eleje közötti időszakban. A szentesi hajléktalan férfi fagyasztott élelmiszert, italokat, használati tárgyakat, gázpalackokat vitt magával. A középkorú gyanúsított - aki nem ismeretlen a nyomozók előtt korábbi, hasonló bűncselekményei miatt - hét sértett sérelmére elkövetett betörést ismert el. A rendőrség a férfi őrizetbe vételét elrendelte, előzetes letartóztatására azonban nem került sor.

H.V.