2007. november 23.

Fodrászverseny - a neten

Számítógéphez kötött világunkban már meg sem lepődünk azon, ha a fodrászoknak is az interneten hirdetnek versenyt. Erre jelentkezett Pálusné Vida-Szűcs Éva is.

Az internetes fodrászversenyt negyedik alkalommal hirdették meg három kategóriában és három versenyszámban. Külön értékelik majd a fodrászok, a tanulók és a mesterek munkáit, illetve a mai női és férfi, valamint a punk-romantic divatot. Ez utóbbiban versenyzik Éva is.

- Nekem ez az első szakmai megmérettetésem. Régi álmom volt ez. Eddig nem tudtam erre elég időt szakítani, bár most sem volt hoszszú a felkészülési idő. Mindössze 2 nap állt rendelkezésünkre, s ezalatt kellett mindent megcsinálnunk. A tervet, a frizurát, a sminket és a fotót is. A fotót mindenképp a szabadban szerettük volna, így a jó időre is várnunk kellett.

- Miért a punk-romantic stílusban indult?

- Talán itt lehet leginkább kiélni a kreativitást. A tervem azonban nem egészen ez a frizura volt, de alkalmazkodnom kellett a modell kéréseihez is. Viki ugyanis nem szeretett volna sokat vágatni a hajából, így a színekkel játszottunk, bár azt is visszafogottan, hiszen egy 17 éves diáklányról van szó. Végül négy színt használtunk, rezet, csokibarnát, cseresznyepirost és szőke melírt. A terv megvolt már a fejemben, de sokat alakítottunk a munka során is. A punk stílus vadabb, kirívóbb, a romantikus ennek ellenkezője. Engem inkább ez utóbbi fogott meg jobban. A sminket a kész munkához igazította a kolléganőm, Bessenyei Ági.

- Hogyan lehet versenyezni az interneten?

- A frizura elkészítése előtt és alatt folyamatosan fényképeztek, ezekből tettek fel a Hajháló honlapjára néhányat. Itt lehet megnézni a többiek munkáját is. Szavazni is lehet az oldalon való regisztráció után. Aki a legtöbb szavazatot kapja, az lehet a közönségdíjas. De persze szakmai zsűri is értékel. Érdemes megjegyezni, hogy a szavazók között mindennap értékes nyereményeket sorsolnak ki. Szavazni egyébként november 30-ig lehet, utána várható az eredményhirdetés.