2007. november 23.

A munka dicsérete

Köszönet-oklevelek méltó kezekben

A Szociális Munka Napja alkalmából rendezett ünnepségen a rászorultakért végzett, sokszor áldozatokat követelő helytállást köszönte meg az önkormányzat az ebben a szférában dolgozó munkatársaknak.

A Központi Gyermekélelmezési Konyha ebédlőjében vidám momentummal indult az esemény: a jelmezbe öltözött helyhatósági képviselő, Ollai Istvánné pólyásbabával járult Szirbik Imre polgármester elé. Nagy taps kísérte a spontán produkciót, amikor mulatós zenére táncolt a polgármester a fejkendős asszonysággal. A műsort a Rákóczi utcai óvodások bájos körtánca folytatta. Utána Szirbik Imre köszönte meg minden jelenlévő dolgozónak a helytállást. Egy reményteljesebb jövőképet köszönhetnek nekik, fogalmazott a polgármester, aki örül, hogy sok fiatal arcot lát. Azt kívánta, élethivatásként még sokáig műveljék ezt a munkát.

A képviselő-testület egészségügyi és szociális bizottsága alakuló ülésén hozta létre a Köszönet-okleveleket, melyek azokat a szociális területen dolgozó embereket illetik, akik napi munkájukon túl is sokat tesznek a segítségre szorulókért. Öten vehették át a kitüntetést Hornyik László bizottsági elnöktől.

Hargitai Judit (képünkön) két éve költözött haza családjával Hollandiából, ahol Utrecht városában az önkormányzatnál dolgozott. Kapcsolatai révén nagy értékű adományokat kapott Szentes és térsége: közel 40 moped, 20 kerekesszék, háromkerekű kerékpárok, gyógyászati eszközök segítik a mozgásukban korlátozott embereket.

Léhi Gábor közel 20 éve alapította a Szabadidős Sportklubot, melynek működése kiterjed a szabadidős tömegrendezvények, kulturális rendezvények szervezésére és szegénycsaládok táboroztatására. A kezdeményezésére létrejött civil fórum tagjai közösen szervezik a Szeretetakció a Szegények Karácsonyáért elnevezésű gyűjtést és rendezvényt.

Részben Nacsa Bálint önkéntes munkájával jött létre az információs rendszer, mely a szakemberek közötti kapcsolattartást könnyíti. Titkára "Az élet élet, éljed" elnevezésű, pszichiátriai és mentálisan sérült embereket segítő egyesületnek.

Ollai Istvánné karitatív akcióival rengeteg, rossz körülmények között élő családnak szerzett már örömet. Közel egy évtizede szervezi a Szegény gyermekért gálaműsorát, több száz csomagot állít össze és juttat a rászorulóknak. Havonta ruhaosztást is szervez.

Dr. Pappné Deák Éva évtizedek óta támogatja pénzbeli és természetbeni adományokkal a szociális intézményeket, civil szerveződéseket. Térítésmentesen biztosít ortopédiai és érsebészeti rendelést az ellátottak számára. Most ezért köszönték meg munkáját.

D. J.