2007. november 23.

Összevonások

Tudósítás a megyei közgyűlésről

Csongrád Megye Önkormányzatának Közgyűlése csütörtökön megtárgyalta a költségvetéséről szóló rendelet kapcsán, Halmai László képviselő javaslata alapján, a szentesi Bugyi István Kórház pathológiai részlegével kapcsolatos problémákat. Az osztály működési engedélye december 31-én lejár. A javaslat alapján és hogy folytatni lehessen a szolgáltatást arra kérte a megyei közgyűlés elnökét: a legközelebbi, december 20-i közgyűlés tárgyaljon érdemben a tervezésről és a kivitelezési munkák költségvetéseiről.

A megyei közgyűlés elnöke Magyar Anna először nem fogadta el a javaslatot. Szirbik Imre polgármester, országgyűlési képviselő kiállt Halmai javaslata mellett. Azzal támogatta a javaslatot: ha nem tárgyalnak a kórház kiemelt státuszát is veszélyeztetik. Legalább meghosszabbított működési engedélyt kell kérni a megyei önkormányzatnak, hogy folyamatosan működhessen a pathológiai osztály a városi kórházban. A műszaki és pénzügyi feltételeket a következő hónapokban majd megteremtik. Minderről lapunk megjelenésének napján tárgyal az önkormányzat, a kórház és a város vezetése.

A szociális intézmények szakmai feladatellátásának átszervezése című napirend lényegében arról szólt, hogy új működési formába szervezik a megyében található 16 szociális intézményt. A szentesi mellett ez érinti a nagymágocsi kastélyotthont és a derekegyházi ápoló otthont is. Valamennyi intézménynek módosítják az alapító okiratát, ezzel együtt felmentik az intézményvezetőket és 2008. január 1-jével megalakítják az összevont szervezeteket. A szentesi szociális intézmény neve: Egyesített Szociális Intézmény lesz és tagintézményként működik majd a nagymágocsi és a derekegyházi otthon.

K. P.