2007. november 16.

Tóni bácsi konyhája

Részeges csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre: 4 csirkecomb, 10 sonkahagyma, 2 db TV paprika nagyobb darabokra vágva, 4 gerezd fokhagyma, 4 ek. olaj v. zsír, 1 dl száraz fehérbor, só, bors, sült csirke, fűszerkeverék.

Elkészítése: A csirkecombokat alaposan bedörzsöljük sóval, borssal és a fűszerkeverékkel, majd tepsibe rakjuk őket. Köré helyezzük a hagymákat. Meglocsoljuk a felolvasztott zsiradékkal és a fehérborral, majd körülbelül 40 percig sütjük alufóliával befedve. Végül a sülthöz rakjuk a felszeletelt paprikát és fólia nélkül pirosra sütjük. Zöldséges rizzsel kínáljuk.

Kata szelet

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 15 dkg zsír, 15 dkg cukor, 2 tojás sárga, 1 csomag sütőpor, tej, 15 dkg porcukor, 15 dkg vaj, kakaópor, 1 cs. vaníliás cukor, fél dl rum, 4 evőkanál baracklekvár, étcsokoládé.

Elkészítése: 30 dkg lisztet összegyúrunk 15 dkg zsírral, 15 dkg cukorral, 2 tojás sárgájával, 1 csomag sütőporral és annyi tejjel, hogy jó rugalmas tésztát kapjunk. Ezt három részre osztjuk és pihentetjük egy órán át. Akkor három levelet nyújtunk belőle és tepsiben külön-külön aranysárgára sütjük. Az egyik tortalapot összemorzsoljuk és elkeverjük 15 dkg porcukorral, habosra vert 15 dkg vajjal. Majd hozzákeverünk egy evőkanál kakaóport, egy csomag vaníliáscukrot, fél deci rumot, 4 evőkanál baracklevárt és kevés tejet. Az egyik tortalapot megkenjük ezzel a töltelékkel, majd ráhelyezzük a másik lapot és lenyomatjuk. Egy-két napig így áll a súly alatt. Végül bevonjuk felolvasztott étcsokoládéval. Amikor megkötött, ujjnyi széles szeletekre vágjuk.

Jó étvágyat!