2007. november 16.

Fél kilós kábszerfogás

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szentesi látogatását nem kísérte atrocitás a tüntetők részéről, így különösebb dolguk nem volt a rendfenntartó erőknek a demonstrálókkal szemben. Mint ahogy azt a szentesi rendőrkapitányságon megtudtuk, a miniszterelnök személyi biztosítását a Köztársasági Őrezred és a Csongrád Megyei Rendőrfőkapitányság biztosította, míg a Jobbik Magyarországért Mozgalom helyi alapszervezetének demonstrációjára a Csongrád Megyei Magyar Gárda tagjai felügyeltek. A rendőröknek összesen egy férfit kellett kiemelniük a tömegből, a szentesi, 40 éves lakos ellen rendzavarás szabálysértése miatt indult eljárás.

Játékgépet vert szét egy csalódott szerencsevadász az egyik helyi kocsmában. Mivel a gép "nem adott semmit", ezért a férfi elkeseredésében egy 120 cm magas, csőlábas bárszékkel zúzta szét a nyerőgépet. A kár meghaladja a 200 ezer forintot, a férfi ellen pedig rongálás miatt indult büntetőeljárás.

Egy másik ivóban is állt a bál, itt egy erősen alkoholos befolyásoltság alatt álló férfi előbb - ki tudja miért - a női mosdó vízmelegítő bojlerét verte szét, majd a kerthelyiségben törte szét a műanyag kerti bútort. Mivel ebben az esetben a kár 5-6 ezer forint körüli, ezért ellene garázdaság miatt folyik majd a vizsgálat.

Igazoltatás során bukott le az a tolvaj, aki 30 ezer forint értékű alumíniumot tolt a kerékpárján, ám arra a kérdésre, hogy mindezt hol szerezte, már nem adott egyértelmű választ. Elmondása szerint az erdőben találta a fémet. Ám mivel magyarázatát kissé zavarosnak találták, ezért a járőrök előállították a rendőrkapitányságon. Itt jelent meg néhány perccel később a sértett, akinek a tanyájának a fóliasátrából eltűnt az alumínium, hogy feljelentést tegyen, így gyorsan megdőlt a kerékpáros tolvaj "meséje".

Három szentesi fiatalember ellen indult büntetőeljárás kábítószerrel való visszaélés miatt az elmúlt pénteken. A ruházat átvizsgálását, majd a házkutatást követően a férfiaktól összesen fél kiló, különböző fajtájú kábítószer került elő, így speed, extasy, és marihuána. Hogy pontosan mekkora értékről is van szó, ehhez elég annyi, hogy ezek grammja a feketepiacon 2500-3000 forint körül van. Városunkban ebben az esztendőben eddig több, mint 50 embert vontak büntetőeljárás alá kábítószerrel kapcsolatos törvényszegésekért.

H.V.