2007. november 16.

Tévedések drámája

Szót emelt Pataki János olvasónk a Szentesi Élet múlt heti számában megjelent egyik tudósítás miatt. Panasza mindössze névazonosságon alapul. Ami végül is némi galibát okozott. Olyanynyira, hogy mérgében a szerkesztőséghez fordult.

Történt ugyanis, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök - falujárása során - városunkba látogatott. Szentesi programjában - egyebek mellett - lakossági fórum is szerepelt, melyet a Megyeházán tartottak meg. A Nagy Párbeszéd címmel szervezett országjáró sorozat teltházas rendezvényt hozott a díszterembe. Az alkalomra időzítve az épület előtti téren pedig a Jobbik Magyarország Mozgalom helyi szervezete rendezett tüntetést. Vezetőjük - akit szintén Pataki Jánosnak hívnak - lapunk tudósítójának elmondta, hogy a békés tüntetés célja nem más, minthogy tiltakozzanak a miniszterelnök politikája ellen.

A galibát pedig az okozta, hogy Gyurcsány Ferenc a díszteremben a téren skandáló embereket fasisztáknak nevezte. Erre a hallgatóságban helyet foglaló Pataki János - nem azonos a Jobbik Magyarországért Mozgalom helyi elnökével - azt mondta: ".nem fasiszták azok, hanem megfáradt emberek".

Az eseményről két tudósításban számoltunk be olvasóinknak. A tüntetésről szólóban megemlítettük a nyilatkozó vezető fiatalember nevét. Ebből adódóan pedig - immár helybéliek - nekimentek a díszteremben felszólaló Pataki Jánosnak. Ő a szerkesztőségünkben arról panaszkodott, hogy fasisztának nevezték. Azt mondta, fél, hogy megverik. Kérte, írjuk le, hogy ő nem azonos a Jobbik Magyarországért Mozgalom helyi vezetőjével.

Na már most - Shakespeare után szabadon - eme tévedések drámájában a legszomorúbb maga az igazságtalanság. Mert hát tévedett a miniszterelnök, amikor a szentesi tüntetőket egy az egyben lefasisztázta. És tévednek azok, akik Pataki Jánosékat - akik nem egy és ugyanazon személyek - fasisztának tüntetik fel.

Kimondatott, kis hazánkban az emberek demokratikus körülmények között békében és egészségben szeretnék leélni az életüket. És ebben a Gyurcsány-kormányra és a Jobbik Magyarországért Mozgalomra nagy felelősség hárul.

(lovas)