2007. november 9.

Tóni bácsi konyhája

Márton-napi göngyölt pulyka

Hozzávalók: 4 szelet pulykamell, 15 dkg darált hús, 2 gerezd fokhagyma, zsemlemorzsa, só, bors, 2 szál újhagyma.

Elkészítése: Az újhagymát és a fokhagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. Kevés zsiradékban a hagymákat és a darált húst aranybarnára pirítjuk, kevés zsemlemorzsát szórunk bele. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, elosztjuk rajtuk a darált húsos tölteléket. A hússzeleteket feltekerjük, végeit fogpiszkálóval rögzítjük. A hústekercseket kevés zsiradékban aranybarnára sütjük. Hozzáadunk egy csésze vizet és kis lángon fedő alatt készre pároljuk. Zöldséges rizzsel kínáljuk.

Mogyorókrémes torta

Hozzávalók: 25 dkg étcsokoládé, 2 tojássárgája, 2 ek. liszt, 2 dkg margarin, 2 dkg kakaópor, 15 dkg mogyorókrém, porcukor.

Elkészítése: A csokoládét olvasszuk fel, a liszttel és a tojássárgákkal. Keverjünk belőle krémet és a tészta felét öntsük bele margarinnal kikent, kakaóval beszórt tortaformába. A mogyorókrémet tegyük a közepébe, a maradék tésztát simítsuk el rajta. 200 fokos sütőben süssük, kb. 10 percig, borítsuk egy tányérra. Tálaláskor szórjuk meg porcukorral.

Jó étvágyat!