2007. október 12.

Tóni bácsi konyhája

Lecsós rostélyos

Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet rostélyos, só, őrölt bors, liszt, vaj, 2,5 l húsleves, 50 dkg paprika, 50 dkg paradicsom, 3 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 3 ek. zsír, 2 ek. őrölt paprika, 2 ek. paradicsompüré.

Elkészítése: A húst megsózzuk, megborsozzuk és lisztben megforgatjuk. Olajban, gyakori forgatás mellett megsütjük. Ráteszünk egy evőkanál vajat, felöntjük húslevessel és gyenge tűzön pároljuk. A paprikát megtisztítjuk és 3 cm-es darabokra, a paradicsomokat négy felé vágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát zsírban világosbarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a tört paprikát, a paradicsomot, paprika darabokat, a paradicsompürét és 5 percig együtt főzzük. Belerakjuk a megpárolt hússzeleteket és még rövid ideig együtt pároljuk. Sült burgonyával tálaljuk.

Mazsolás halmocskák

Hozzávalók 42 db halmocskához: 10 dkg Rama margarin, 12 dkg cukor, 2 db tojás, fél citrom reszelt héja, 12 dkg mazsola, 25 dkg liszt, sütőpapír.

Elkészítése: Habosra keverjük a cukrot a tojással és a szobahőmérsékletű margarinnal. A mazsolát, a lisztet és a reszelt citrom héját óvatosan belekeverjük a habos masszába. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd a sütőt előmelegítjük. Kis kanállal halmocskákat formázunk és ezeket rakjuk a sütőpapírra. 180 fokon 10 percig aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat!