2007. október 12.

Pályázat-dömping

A Koszta József Múzeum a legújabb időszaki kiállításához kapcsolódó meseíró-és rajzpályázatokat hirdet általános iskolás és középiskolás diákok számára.

Meseíró pályázat

Általános iskolások, gyertek el a ligeti múzeumba! Válasszatok ki egy képet Mester Kata mesekönyv illusztrátor alkotásai közül, s írjatok hozzá mesét. Legfeljebb 1-1,5 gépelt oldal lehet (maximum 3000 karakter), de kézzel írott műveket is elfogadunk. A pályázatra írd rá neved, iskolád, osztályod, lakcímed. Értékes jutalomban részesülnek a legjobbak, külön díjazzuk az alsó és a felső tagozatosokat. A két legjobb alkotás a Szentesi Élet későbbi számaiban megjelenik nyomtatásban, illetve olvashatók lesznek a múzeum honlapján is (www.muzeum.gportal.hu)

Rajzpályázat

Óvodások és általános iskolások, hallgassátok meg a múzeum foglalkozásain elhangzott meséket, s készítsetek hozzá rajzokat. Az A4-es méretű képek hátoldalára rá kell írni neveteket, az óvoda vagy iskola nevét, az osztályt, s a lakcímet. Értékes jutalmat kapnak a legszebb rajzot beküldők, s külön díjazzuk az óvodások, az alsós és felső tagozatosok munkáit, a legjobbak felkerülnek a múzeum honlapjára.

Író- és rajzpályázat

Diákok! Szabadon választott témában írhattok mesét, novellát, melyekhez illusztrációkat is várunk tőletek, a fentebb közölt terjedelemben és feltételekkel. Elfogadunk egyéni és csoportos pályázatokat is. A legjobb pályázatok készítői jutalomban részesülnek. Az általános iskola alsó, felső illetve a középiskolás kategóriák győztes pályamunkáit bemutatjuk a múzeum honlapján.

Pályázataitokat elküldhetitek a Koszta József Múzeum címére (Szentes, 6600, Kossuth tér 1.), vagy a koszta.muzeum@freemail.hu címre.

Valamennyi pályázat beküldési határideje: 2007. november 30.