2007. október 12.

Hastáncosok versenye

Előzetesen már írtunk e hasábokon az első szentesi hastánc versenyről és gáláról. Nos, olvasóinknak adósak vagyunk még az eredménnyel. Elöljáróban azonban szólnunk kell arról, hogy az eseményt nagy várakozás előzte meg, úgy a versenyzők, mint a rendezők részéről. A szervezőkhöz összesen 74 nevezés érkezett, a versenyt 3-3 kategóriában indították, szólóban húszan, csoportkategóriában pedig 17 csoport 54 tagja mutatta be tudását. Voltak, akik szólóban és csoportban is megmérettették magukat a megyeházi rendezvényen.

Szeged, Csongrád, Kecskemét, Békéscsaba, Cegléd, Abony, Nagykőrös, Szolnok, Orgovány, Fábiánsebestyén, Orosháza, Szegvár, Szentes hastáncosai vettek részt a rendezvényen.

Nagy Marietta, a Fata Morgana Orientális Tánciskola vezetője lapunk érdeklődésére elmondta, a zsűri magasra tette a mércét a versenyzőknek. De nem vallottak szégyent, színvonalas pro-dukciókat láthattunk, amelyben a kategóriák első helyezettjeit mind kiemelte a zsűri. A csoportversenyeknél például a tavalyi világbajnok Tóth Beát, a szentesi Kiss Andrea különdíjat kapott. Nagy Marietta elmondta, hogy pozitív visszajelzéseik vannak, elmarasztaló kritikát a rendezvény időpontja miatt kaptak, mint elhangzott, többen maradtak volna a gálán, ha az nem vasárnap estére esik. De így is telt ház volt. A szervezők megfogadták, hogy jövőre szombatra teszik a versenyt.

Essen még szó a pontozásról. A zsűri díjazta azt, hogy néz ki a táncos, milyen összhangban van a ruhája a zenével, a saját egyéni stílusával, jutalmazták a közönséggel való kapcsolatot, a koreográfiát, a technikai kivitelezést.

Ami pedig a helybéliek eredményeit illeti, haladó csoportban (oktatók, verseny győztesek csoportos kategóriája) első helyezést ért el a Semiramis Orientális Tánciskola - Szentes.

Kezdő csoportban (14 év felett, versenyt nem nyert táncosok, tanár, felkészítő nélkül) második lett Nagy Erzsébet és Füvesi Dóra Saira (Fata Morgana Orientális Tánciskola - Szentes).

Gyermek csoport kategóriában (14. év alatt) első helyen végzett Szentesi Yas-min (Semiramis Orientális Tánciskola - Szentes), 3. Semi-ramis Lányai (Semiramis Orientális Tánciskola Fábiánsebestyén-Szentes). Mindkét csoportban a felkészítő Kiss Andrea volt.

Gyermek szólóban harmadik helyezést ért el Szilágyi Nikolett és Bányai Hajnal (Írisz - Szegvár).