2007. augusztus 17.

Hétszáz forintért rabolt

Augusztus 9-én, egy szegvári bekerített ingatlant keresett fel két férfi, az ott található traktor tanksapkáját lecsavarták, majd közel 40 liter gázolajat kíséreltek meg eltulajdonítani. Először 20 litert szívtak le belőle, amit a helyszíntől nem messze várakozó autóba bele is öntöttek. Azt követően visszamentek a másik 20 literért, ám ekkorra már az otthonalvó sértett is felébredt a neszre. Amikor meglátta a hívatlan vendégeket a traktornál, kérdőre vonta őket, akik szóváltás nélkül gyorsan elszeleltek a helyszínről. A gyors rendőri beavatkozásnak köszönhetően Szentesen elfogták a tetteseket, a két férfi, egy szegvári és egy szentesi fiatalember a rendőrkapitányságon beismerő vallomást tett. Ellenük lopás vétsége miatt folyik a büntetőeljárás.

Ugyancsak 9-én, az éjszakai órákban Derekegyház község két sörözőjében jártak látogatók. A tolvajok ajtókifeszítés módszerével jutottak be a helyiségekbe, úgymond játékgépeztek, mivel a gépekből több mint 80 ezer forint készpénzt tulajdonítottak el. A rongálással okozott kár legalább 100 ezer forint. A rendőrség ismeretlen tettesek ellen folytat büntetőeljárást.

Augusztus 11-én a dél körüli órákban a Kiséri városrészben történt bűncselekmény. Egy idős ember ingatlanába a kerítésen átmászva hatolt be az elkövető. A lakóház nyitott ajtaján keresztül bement az épületbe, ott a konyhaasztalról felkapott egy kést, s azzal a 86 éves asszonyt megfenyegette, mondván, amennyiben nem ad át számára készpénzt, akkor a nála lévő késsel ki fogja oltani az életét. Az idős asszony félelmében a nála lévő 500 forintos bankjegyet, valamint 200 forint aprópénzt átadott a betolakodónak, aki a pénzzel, pénztárcával és a kezében lévő késsel távozott a helyszínről. A tárgyi bizonyítékok, az adatgyűjtés és a nyomozás során beszerzett adatok alapján a rendőrök eljutottak a tetteshez. A bűncselekmény elkövetésével egy szentesi fiatal felnőtt ember gyanúsítható. Őrizetbe vétel mellett elrendelték a letartóztatását. Rablás bűntettével felel a tettéért. Mint megtudtuk, a fiatalember nem ismeretlen rendőri körökben, különböző bűncselekmények miatt többször volt már a zsaruk látókörében.

Nagytőke-Kistőke területén, egy tanya udvarán elhelyezett traktorgumiban tárolt 60 darab lánctalpas traktor lánctalpához tartozó láncszemet tulajdonítottak el mintegy 250-300 ezer forint az értékben. Szakértők bevonásával ismeretlen tettes ellen folyik eljárás.

(lovas)