2007. augusztus 10.

Tóni bácsi konyhája

Harcsa tejfölben sütve

Hozzávalók: 1 kg harcsa, 3 dl tejföl, 2 tojás, őrölt bors, 3 gerezd fokhagyma, petrezselyem, lila hagyma.

Elkészítése: A tejfölben elkeverjük a finomra vágott petrezselymet, a felszeletelt lilahagymát, a zúzott fokhagymát, ízlés szerint őrölt borsot, és a tojást. Beleteszszük egy kivajazott tepsibe, ráöntjük a masszát, majd sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Fogas Molnárné-módra

Hozzávalók: 4 darab 20 dkg-os fogasfilé, 4 ek. vaj, 4 ek. olaj, liszt, őrölt bors, só.

Elkészítése: A halfilét sózzuk, borsozzuk meg, majd a bőrös oldalát forgassuk meg lisztben. Hevítsünk felerészben olajt és vajat, majd süssük meg benne a halat. Először a lisztbe forgatott felét, majd a másik oldalát is. Még sütés közben tegyünk rá citromlevet, csak aztán vegyük ki a zsiradékból.

Mindkét halételhez fűszeres sült-pácolt zöldségeket kínálhatunk.

Elkészítése: A félpuhára megfőzött sárgarépát felszeleteljük, a vöröshagymát félbevágjuk, a tv paprikát hoszszában elnegyedeljük, a paradicsomokat félbevágjuk, a cukkikint pedig vékony csíkokra szeljük. Összekeverjük a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, kevés olívaolajt öntünk rá, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és saját olajával serpenyőben pirosra sütjük.