2007. augusztus 3.

Új elnök a Spartacusnál

Ebben az évben ünnepli megalakulásának 55. évét a Szentesi Spartacus Sportkör. Az 1952-ben alakult spari több mint fél évszázad óta van jelen a város sportpalettáján. Több mint harminc éven keresztül Perei Sándor (jelenleg tiszteletbeli elnök) volt a Spartacus első számú vezetője. A közelmúltban új vezető került az elnöki székbe, Körtvélyesi László személyében. Vele beszélgettem.

- Meglepte önt, hogy felkérték e nagy múltú sportkör irányítására?

- Igen, nagyon. Ilyen egyesület irányítása nagy felelősséggel jár. Jelenlegi szakosztályaink: sakk (dr. Makay Andor), természetjáró (Fejér Istvánné), motorcsónak (Tóth István), társastánc (Bajominé Varga Erzsébet). A célom nem is lehet más mint a biztos talpon maradás biztosítása. Nagyon nehéz az anyagi háttér megteremtése. Megpróbálunk pályázatok útján pénzhez jutni. Bízunk a város támogatásában és számítunk a korábbi szponzorok segítségére is. Tagdíjat szedünk. Megpróbálom megerősíteni a sportkör összetartó erejét is.

- Minden új vezetőnek van programja. Önnek milyen tervei vannak?

- Nagyon sokba kerül a versenyeztetés. Tervem elsősorban a pénzszerzés. Az őszi közgyűlésen elfogadtatni és megértetni mindenkivel, ha tovább akarunk dolgozni, megerősödni, ahhoz önerőre van szükség. A Spartacus is közhasznú szervezet, a személyi jövedelemadó egy százaléka felajánlható. Százhuszonnégyen vagyunk, s mindenki mozgósítsa hozzátartozóit, hogy a Szentesi Spartacus Sportkörnek adják az egy százalékot. Világmegváltó terveim nincsenek, nem is nagyon lehetnek. Mindent megteszek azért, hogy talpon maradjunk, s ha sikerül akkor biztosítsuk a lehetőséget azoknak, akik a sportkörnél szándékoznak sportolni.

Dunás V. Zoltán