2007. augusztus 3.

Tóni bácsi konyhája

Joghurtos őszibarack krémleves

Hozzávalók: 50 dkg őszibarack, 1 dl joghurt, 1,5 dl tej, 1,5 dl tejszín, 10 dkg cukor, 1 citrom.

Elkészítése: Az őszibarackokat magozzuk ki, daraboljuk össze és tegyük turmixba. Öntsük rá a joghurtot, a tejet, a tejszínt, a cukrot és a citrom levét. Turmixoljuk össze, szűrjük át és tálalásig tegyük hűtőbe.

Csirkecomb Kertészné módra

Hozzávalók: 6-8 csirkecomb, olaj, leveskocka, 4 karalábé, 2 sárgarépa, 1 kg zöldborsó, 1 kis fej karfiol, só, bors, paprika, petrezselyemzöld.

Elkészítése: A csirkecombokat sóval, borssal, pirospaprikával meghintjük és egy kevés olajban mindkét oldalát megsütjük. 1 db leveskockából készült 3 dl lével felöntjük, hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket, a vékonyra vágott karalábét, a karikára vágott sárgarépát, a rózsákra bontott karfiolt és végül a zöldborsót. Puhulásig és a leve elfövéséig pároljuk. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel meghintjük.