2007. augusztus 3.

Nyár, fiatal szemmel

Másfél hónapja tombol a nyári szünet, lassan a közepén tartunk. A diákok könyveiket félredobva élvezik a napsütést, a szabadságot. A Kossuth-téren és a Kurca-parton ismét trécselő baráti társaságok ücsörögnek, vagy sétálgatnak. S velünk is szóba elegyedtek. Így kérdeztem meg Timitől, Zsófitól és Zsuzsitól, hogy mivel töltik nyarukat? Megosztották velünk, hogy általában sétálgatnak, lejárnak a Tiszára, közös programokat szerveznek barátaikkal. Ha úgy hozza kedvük sportolnak, kutyát sétáltatnak. A beszélgetés már oldottabban folytatódott:

- Milyen helyi rendezvényeket ismertek, egyáltalán szeretitek Szentesen tölteni a szabadidőtöket?

- A Kurca Parti-Coctail Partyn is voltunk, most a Szabadtéri Színház előadásai vannak tervbe véve, oda szeretnénk ellátogatni. Szeretjük Szentest, de szívesen utazunk más városokba is.

- Milyen szórakozási lehetőséget tudnátok elképzelni a városban?

- Koncertekre, ismert előadók fellépésére szívesen ellátogatunk, de a szentesi zenekarok estjét is nagyon élveztük.

Az ifjúsági háznál sétáló Adrienn sem hagyott válasz nélkül bennünket, lapunk kérdésére elmondta, hogy sokszor strandol, biciklizik, és szívesen tölti idejét barátnőivel. Tőle megkérdeztük, hova jár szórakozni. Erre azt válaszolta, hogy általában a Körösre megy szombatonként.

Adrienn, ha teheti a strandra menekül

- Azért nem Szentesen töltöm szabadidőmet, mert itt kevés a kulturált szórakozóhely és a barátaim is vidékiek.

Érdekelt minket, hogy pontosan mire gondol, így rákérdeztünk:

- Mit értesz szórakozáson, hogyan töltöd idődet?

- Gyakran járunk étterembe vagy biliárdozni. A mozit sem hagyjuk ki, rendszeresen ellátogatunk az esti vetítésekre a párommal - részletezi mosolyogva.

- És a rendezvények.

- Azokat szeretem. Az augusztus 20-i ünnepi műsort már nagyon várom. Olyankor estefelé a családommal sétálgatunk, nézzük az előadásokat, később pedig baráti társasággal megyünk el valamerre bulizni.

Robi ebédszünetben

Van, aki a nyarat sem csak pihenéssel, kikapcsolódással tölti, hanem dolgozik a nagy melegben. A nemrég Magyarországot kínzó tikkasztó kánikulában is így töltötte idejét Robi, akivel ebédszünetben futottunk össze a város központjában.

- Mivel foglalod el magad a nyáron, hagysz időt kikapcsolódásra is? - kérdeztük.

- Igaz, hogy nyolc órában dolgozom, utána azonban pihenek, hétvégenként pedig kiruccanok valamerre. Lejárok a Tiszára, sportolok és sétálgatok. Haverommal például főképp az amerikai focit gyakoroljuk.

- Milyen programokon szoktál részt venni Szentesen?

- Néha kiállításokra járok, vagy az éppen az aktuális programon veszek részt, de úgy gondolom, hogy itt hiány van a jó szórakozóhelyekből, sajnos. Szívesen nyitnék egyet. Továbbá több színvonalas szabadtéri programot szerveznék. Bizonyára mindenki szívesen venne egy-két spontán szervezett programot is.

Ahogy a fenti párbeszédben megszólalók is összefoglalták, és is azt gondolom, néha kell egy kis kikapcsolódás mindenkinek. A szentesi fiatalok többsége pihenéssel, esetleg munkával tölti a szünetet, úgy ahogy a többi kis- és nagyvárosban élő ember is. Bár Szentes nem számít nagyvárosnak, mégis mindenki megtalálhatja a testhez álló szórakozási lehetőségeket, csak jól körül kell nézni.

Lantos Éva