2007. május 25.

Tóni bácsi konyhája

Hideg paradicsomleves

Elkészítése: 2 kg megtisztított paradicsomot áttörünk, vagy ennek megfelelő paradicsomlevet, illetve pürét használunk fel. Két kanál lisztet simára keverünk 2-3 kanál tejjel, föleresztjük további 3-4 dl tejjel és fölforraljuk. Mikor kihűlt összekeverjük a paradicsommal, megsózzuk, ízlés szerint tálaljuk. Minden csésze levesbe 2-3 kávéskanálnyi kemény, cukrozatlan tejszínhabot teszünk, hogy galuskaszerűen ússzon rajta.

Töltött pulykamell olaszosan

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg pulykamellfilé, vaj, 1 tojás, 10 dkg sonka, só, őrölt bors, pizzafűszer, 1 ek. paradicsompüré, liszt, bazsalikom, zöldpaprika.

Elkészítése: A pulykahúst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A sonkát és a zöldpaprikát apróra vágjuk, összekeverjük a tojással és a fűszerekkel, majd a húsra halmozzuk és összegöngyöljük. Kivajazott tepsibe tesszük és megsütjük. Közben a paradicsompüréből és a lisztből pecsenyelevet készítünk, amit bazsalikommal ízesítünk.

A körethez 20 dkg rizst, 20 dkg vegyes zöldséget, 10 dkg gombát, 10 dkg zöldborsót sóval, borssal fűszerezve megpárolunk és összekeverünk. Tálaláskor a göngyölt húst meglocsoljuk a pecsenyelével, zöldséges rizst halmozunk mellé és megszórjuk reszelt sajttal.

Jó étvágyat!