2007. május 25.

Segíteni az embereken

Képviselők a testületben

Pásztor Antal önkormányzati képviselőt sem a véletlenek sodorták egyik pártból a másikba a liberális oldalon. Mint kiderült, volt menyasszonya beszélte rá, hogy élesszék újra a Fidesz helyi szervezetét. Akkor nagyon gyorsan összehozták a csapatot. A szervezőmunkából Cseuz László tanár és dr. Dömsödi József ügyvéd is hatékonyan kivette a részét. Utóbbit megválasztották elnöknek, a helyettese pedig Pásztor Antal lett.

- Rövid volt az idő a választásokig, nem is tudtunk minden választókörzetbe jelöltet állítani - meséli. - Aztán a rá következő év elején az újságból tudtuk meg, hogy már nem dr. Dömsödi az elnök. Leváltották. Helyette Farkas Sándor irányítja a szervezetet. Ott akkor befejeztem a párttal való kapcsolatot. Maradtam ugyan a liberális oldalon, átmentem az SZDSZ-be. A Szabaddemokraták Szövetségének '94 óta vagyok tagja.

A párt színeiben egyéni jelöltként a magyartési körzetben indult el. A szavazók bizalmára itt vártak a legtöbben. Végül listán jutott be a képviselő-testületbe.

- Jó programunk volt, most sem tartom rossznak, vannak dolgok, amiben azért nem értek egyet a fővárosi vezetéssel. Az egészségügyi reformot például jobb tájékoztatással kellett volna az emberekkel megismertetni. De mindannyian tudjuk, baj van az egészségügyben és a reformot szerintem is végig kell vinni - mondja a képviselő, majd így folytatja:

- '98 óta vagyok az egészségügyi és szociális bizottságban. Korábban külsősként, most képviselőként tevékenykedem a grémiumban, de tagja vagyok az ifjúsági és sportbizottságnak is. Kilenc éve jelent meg az újságban Ollai Istvánné képviselőtársam felkérése, hogy segítséget várnak. Még bizottsági ülés sem volt, amikor becsöngettem hozzá. Azóta segítek a képviselőaszszonynak. Ruhát, esetenként bútort osztunk, oda megyünk, ahol segítséget várnak. A bizottságra, mellette természetesen más grémiumok munkájára is nagy szükség van a városban. Sok feladat hárul ránk. Sok ember szorul segítségre. A támogatás mértéke attól is függ, hogy milyen pályázatokat tud nyerni az önkormányzat. Meggyőződésem, hogy a városban jól működik a szociális háló. Gondolok itt a hajléktalan szállóra, a családsegítő, illetve a gondozási központra, vagy akár a drogambulanciára. Az intézményekben folyó munka eredményeként idősebbekkel és fiatalokkal egyaránt tudunk foglalkozni.

L. J.