2007. május 25.

Ismét expón a cégek

Állt a vásár

Hatodik alkalommal randevúztak a Szentes Expón a cégek, vállalkozók és reménybeli ügyfeleik. A Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban minden eddiginél többen állítottak standot, a rendezvény forgatagában számtalan program, látnivaló, újdonság akadt.

Múlt hét végén három napig nagy volt a zsongás a sportcsarnokban és környékén. Felette egy színes léghajót formázó luftballon csalogatta a vendégeket a Szentes Expó helyszíne felé, ahol is kívül az autócsodák mellett időzhettek el a látogatók, bent pedig a programok és standok színes palettáját kínálta a szervező Dia-Média Top Kft.

Többek között ajándéküzlet, telekommunikációs, egészséges életmódot hirdető, kézműves stand kínálta portékáit, de kitelepült cukrászat, "korhatáros" kuckó is, sőt, auráját is fotóztathatta, aki akarta, vagy éppen az autóját tuningolhatta fel egy erre szakosodott üzlet termékeiből. A nyitást követő napon még több és színesebb volt a felhozatal, sőt, Leo is feltűnt: az expó sztárvendégeként frissen facsarta a narancsot és könyvét dedikálta a ValóVilág egykori szereplője. A kft. a vásár rendezésére szakosodott, tevékenységüket már év elején megkezdik, árulta el a két főszervező, Berényiné Sarkadi Zsuzsanna és Kellerné Sipos Szabó Judit. A közel másfél évtizede Szentesi Kereskedelmi Napok és Vásár néven indult sorozat kinőtte akkori helyét, az ifjúsági házat, és eljött az idő, amikor már bátran vállalhatták az expó elnevezést. Most majdnem 70 kiállítóval - mely több mint az eddigi öt alkalommal - és szakmai jellegű kísérő programokkal várták a vendégeket. De várják a rendezvényt a vállalkozók is: vannak, akik kétévente állítanak standot, de sokan vannak olyanok is, akik minden évben eljönnek. Érkeznek ide a régión túlról is, az ország távolabbi pontjairól, de azért helybeli cégek vannak többségben. A szervezők úgy látják, a vállalkozások ilyenkor kitesznek magukért, új akciókkal készülnek a Szentes Expo-ra. Fontos a személyes találkozás, melynek hozományaként sikeres üzletek köttetnek már a helyszínen, azonban az is gyakori, hogy később tér vissza hozzájuk az itt megismert érdeklődő. Látogatóban nem volt hiány, akik játszhattak is, hiszen sorsoláson értékes ajándékok, napi fődíjként aranygyűrűk találtak gazdára. Mint ahogyan díjak is, hagyományosan a nyitónapon. Pap Klára, a Délmagyaror-szág Kiadó igazgatója a rendezvény fővédnöki díját az ISO-Portál Kft.-nak adta át a legszebb standért. Az önkormányzat elismerését a Vasveréb kovácsoltvas műhelye vívta ki, de kapott díjat zöldségekkel díszített impozáns standjáért a közösen kiállító Árpád Agrár Zrt. és a Dél-KerTész is, valamint Bajczár Sándor, a T&T Technik és Budafer. A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Bodrogi Bau-t jutalmazta különdíjával.

Az ISO-Portál technikusa, Kovács Ferenc elmondta: terjeszkedik az orosházi cég, így már Szentesen is van bemutatóterme a Vásárhelyi úton. Műanyag nyílászárókat, kiegészítőket forgalmaznak. Az expón harmadszorra vettek részt, standjuk beljebb került, s egyre dekoratívabbra öltöztetik. Bálint Ildikó (képünkön balról) területi képviselővel vallják, hogy az expó mindig ad egy nagy lökést.

D. J.