2007. április 27.

Cél a dobogó

Vasutas rögbisek

A Szentesi Vasutas "91-esek" rögbi csapata is megkezdte a 2006/2007-es NB I-es bajnokság tavaszi idényének folytatását. Törőcsik Sándorral, a csapat játékos-edzőjével beszélgettem. A csapat új bajnoki kiírásban kezdte meg az idény őszi szezonját, létrehoztak egy extra ligát, NB I-et és NB II-t.

- A mostani NB I mennyivel másabb mint az NB II?

- Annyival, hogy a pécsi és egy budapesti csapattal (akik korábbi NB I-ben játszottak, ami most az extra ligának felel meg) erősítették az átszervezés után kialakított NB I-t, s ehhez csatlakoztak a régi NB II erősebb gárdái. A gyengébb csapatok pedig a mostani NB II-ben maradtak.

- Az őszi eredménnyel mennyire elégedett?

- A harmadik helyen zárunk, ez megfelel az elvártaknak. Összességében elégedett vagyok.

- Tavaszi felkészülés?

- Érzésem szerint jól sikerült a téli alapozás. Bízom abban, hogy az eredmény is ezt fogja alátámasztani.

- A cél továbbra is a dobogó?

Igen. Nálunk is van rájátszás az új kiírás szerint. A legjobb négyben kell lennünk ahhoz, hogy a rájátszásban is ott legyünk. Ez megoldható feladat.

- Korábban baj volt az edzések látogatottságával. Javult-e a helyzet?

- Hetente egyszer tudunk közös edzést tartani. A csapatban hatan vagyunk szentesiek, a többiek mind vidéken tanulnak dolgoznak.

- Az utánpótlás területén is megmozdult valami.

- Igen. Katona Robi felvállalta, s a kölyök csapattal tavaly a diákolimpia területi döntőjét megnyerték. Az eredmény is fényesen bizonyítja, hogy az utánpótlás kezd kiépülni.

- További tervek?

- Május 5-én hazai pályán fogadjuk a Pécs gárdáját. Az idén is szeretnénk megrendezni az augusztus 20-i, immár hagyományos tornánkat.

Dunás-Varga Zoltán