2007. április 27.

Rendőrök napja

Április 21-én délelőtt kinyíltak a szentesi rendőrkapitányság kapui az érdeklődők előtt. A rendőrségi nyíltnapra főként óvodás- és általános iskolás gyermekcsoportok, valamint családok érkeztek, hogy részt vegyenek a zsaruk által szervezett színes programokon. A gyermekek többek között kipróbálták a rendőrmotorokat és gépkocsikat, a hangosbeszélőt és a szirénát, de drog-prevenciós előadáson és vetélkedőkön is részt vettek. A nap egyik csúcspontja a nyomozókutyák bemutatója volt, ahol nemcsak ügyességüket, hanem barátságosságukat is bizonyították a kapitányság németjuhász kutyái.

Április 21-én délelőtt az érdeklődő gyermekek, fiatalok és felnőttek előtt megnyitotta kapuit a szentesi rendőrkapitányság. A helyi zsaruk színes programokkal, változatos bemutatókkal készültek, hogy a Rendőrség Napját emlékezetessé tegyék a látogatók számára.

Döntően az általános iskolák diákjai és az óvodás korú gyermekek jöttek el ezen az április reggelen, hogy kipróbálhassák a fegyveres testület gépjárműveit, a motorokat, az autók szirénáit és hangosbeszélőit. A résztvevők megismerkedtek a nyomozók munkájával, az újlenyomat-vétellel, a hivatalos téli és nyári ruházattal, a rendőrség munkáját segítő technikai eszközökkel. Felpróbálták a különböző sapkákat és kalapokat, s tablókon megtekintették a használatban lévő fegyvereket. A rendőrök megmutatták nekik a drog-táskát, s preventív felvilágosítást tartottak a különböző kábítószerfajták káros hatásairól. Majd a fiatalok teszteket töltöttek ki a D. A. D. A. programmal, valamint a Kresszel kapcsolatban.

A legszínesebb és legkedveltebb programok egyikének a már nem működő fogda megtekintése, valamint a kutyás bemutató bizonyult. Bemutatták a résztvevőknek a szentesi rendőrkapitányság két kutyáját. Az egyiket a kábítószerek megtalálására, a másikat pedig a robbanóanyagok felderítésére képezték ki. A két németjuhász eredményesen mutatkozott be a gyermekek előtt, hiszen a gépjárművek különböző részein, valamint a táskákban elrejtett tesztanyagot kivétel nélkül megtalálták. A nyílt nap végén pedig a kutya-vezető felügyeletével a nagytestű kutyák barátságosságukat is bizonyítva játszottak a vállalkozó kedvű gyermekekkel.

Cs. I.