2007. március 2.

Ötven éve együtt

Mészáros János és felesége, Répási Mária február 18-án tartották 50 éves házassági évfordulójukat az Aranykalász étteremben. A jubileum alkalmából megerősítették házasságukat, újra fogadalmat tettek, és egymás ujjára húzták a végtelenséget jelképező gyűrűket.

Az aranylakodalom bizonyosság arra, hogy a szeretet, az egymás iránti bizalom, a megértés, a hűség hosszú éveken keresztül megmaradhat. 1955. május elsején ismerkedtek meg. Akkor még nem is gondolták, hogy ötven év múlva családjukkal együtt ünnepelhetik ezt a szép évfordulót. 1957. február 16-án házasodtak össze Szentesen. Azóta fél évszázad röppent tova. De vajon mi ennek a titka? Egyszerűen annyi, hogy ötven évvel ezelőtt két olyan ember találkozott, akiket egymásnak rendelt a sors.

János bácsiék négyen vannak testvérek, mindannyian a házaspárral ünnepeltek. Ő katonaként szolgált, majd leszerelt, és traktoros lett. Később a vendéglátásban dolgozott, onnan ment nyugdíjba. Marika néni a Begyűjtési Hivatalnál dolgozott, onnan a pártbizottságra került. Volt egy rövid munkanélküli időszaka, utána a Barneválnál adminisztrátor volt. Marika lányuk 1959-ben született, azután újra munkába állt. A pártbizottságnál több poszton dolgozott, mielőtt nyugdíjba ment.

A nyugdíjba vonulás után sokáig a kis kertjükbe jártak dolgozni, de egészségük 2002 után megromlott, így már a kertbe nem tudnak kijárni, de otthon egymást szeretve várják a kedves családot. Kedves kis unokájuk, Marika verssel köszöntötte a nagyszülőket.

Szirbik Imre polgármester, országgyűlési képviselő is gratulált a házaspárnak. Elmondta, hogy a legtöbb ember szeretné megérni ezt az ünnepet, és ilyenkor igyekszik ellesni a titkot. Jó egészséget, örömet, boldogságot kívánt az elkövetkezendő évekhez.

M. A.