2007. március 2.

Drámaisok a Bárka Színházban

Megvan a pontos dátum, utazhatnak a diákok

Az egyeztető tárgyalások végére értünk, megvan a pontos időpont - mondta el lapunknak dr. Bácskainé Fazekas Márta igazgatónő. Április 14-én kapnak lehetőséget a Horváth Mihály Gimnázium dráma tagozatos diákjai arra, hogy bemutatkozhassanak a budapesti Bárka Színház színpadán.

Már tartanak az előkészületek, folynak az egyeztető tárgyalások, hogy a régi diákok közül kik azok, akik ezen az estén szabadok, s szerepelni tudnak a budapesti gálaműsorban. Illetve, hogy az iskola jelenlegi tanulói közül kik léphetnek majd egyéni vagy csoportos produkcióval a világot jelentő deszkákra. Ebben a nehéz kérdésben a Drámais Tanárok Munkaközössége dönt, - tájékoztatott bennünket az igazgatónő - mégpedig a diákok előzetes teljesítménye alapján, hiszen a munkaközösség tanárai jól ismerik a fiatalok produkcióit. Nehéz a döntés, s az előzetes programtervezetet már ezen a héten le kellett adniuk a színháznak, így nem tudták megvárni a március 31-i Mustragálát (Tóth József Színházterem), ahol a szentesi közönség is megismerheti majd a drámatagozatosok idei egyéni és közös munkájának az eredményét. Annyi már bizonyos, hogy Náray Erika, Szávay Viktória, Fesztbaum Béla, Bácskai János, Magyar Éva színművészek, Zsédenyi Adrienn, Hevesi Tamás, Szekeres Adrienn, Huszár Anita énekesek, valamint Badár Sándor és Szőke András is fellépnek majd a budapesti gálaműsorban. Az est házigazdája Alföldi Róbert színművész, rendező, a Bárka Színház igazgatója, az iskola egykori diákja.

Arra is kíváncsiak voltunk, honnan jött az ötlet és miért éppen a Bárka Színházban lesz az előadás. Az igazgatónő kérdésünkre elmondta, hogy az ötlet az iskolából indult. A tagozat diákjai az elmúlt 30 évben már bizonyítottak, s méltóak a drámaisok arra, hogy más városban is megmutassák magukat. Felkeresték a szegedi színházat, de a vendégszereplés különböző okok miatt nem jöhetett még létre. Közben Alföldi Róbert érettségi találkozóra jött ősszel Szentesre. Hallva az ötletet felajánlotta, legyen a rendezvény a Bárka színházban, meghívta a HMG drámatagozatát, ahogy levelében írja: "szentesi lelkemtől vezérelve".

Sőt azt is vállalta, hogy segítenek a promóciós teendők elvégzésében is.

Így kaptak lehetőséget a drámais diákok, hogy április 14-én kora délutántól Budapesten szórakoztathassák a közönséget színes előadásukkal. Az est megkoronázása lesz a 19 órakor kezdődő gálaműsor a HMG-ből indult profi művészek fellépésével.

Cseh-Lakos