2007. február 23.

Kevesebb bűncselekmény

Évértékelő értekezlet a rendőrkapitányságon

Gyors eljárások, hatékony nyomozás, mérséklődő bűnözés jellemzi a helyi rendőrséget- derült ki a február 20-i szokásos rendőrségi évértékelő munkaértekezlet után. A város nagyságához képest alacsony a bűncselekmények száma, hiszen öszszesen 16 lakásbetörést, 3 egyéb betörést, rablást (melyeket kivétel nélkül felderítettek), 6 gépkocsi lopást követtek el a tavalyi évben, s a vagyon elleni bűncselekmények száma arányát tekintve nem éri el a 60 százalékot - mondta Lukács János (képünkön) megyei főkapitány. Az elmúlt év folyamán összesen 16 alkalommal történt kábítószerrel való visszaélés. A kábítószer-fogyasztás számának csökkentésében Balogh Szabó Imre megbízott rendőrkapitány szerint kiemelkedő szerepe van a prevenciónak, s a cél nem a fogyasztók, hanem inkább a terjesztők elfogása. Tavaly összesen hat autót loptak el városunkban, amelyből úgy tűnik, hogy ötöt más rendőri szervekkel való együttműködésben sikerül megtalálni. A jegyző házánál történt robbantással kapcsolatban, valamint Koncz Judit eltűnésének ügyében még minidig nem sikerült döntő eredményeket felmutatni, így ezeket a bűncselekményeket közigazgatási eljárás keretében továbbra is vizsgálják.

A megyei rendőrkapitány az évértékelő értekezlet után tartott sajtótájékoztatón azt is elmondta, hogy a szentesi állomány folyamatosan fiatalodik, s hogy megyei szinten is nagyon alacsony a 46 év feletti rendőrök száma. A következő időszakban pedig megpróbálnak megoldást találni a helyi körzet korszerűsítésére is.

Összességében elmondható, hogy az emberek biztonságban érzik magukat városunkban, de az eredmények alapján a lakosság szubjektív biztonságérzetének javulása várható méginkább a megelőző évekhez képest, melynek érdekében a szolgálattervezés kapcsán is figyelembe szokták venni a kritikusabb útvonalakat.