2007. február 23.

Karneváli kedvcsináló

Március 2-án és 3-án, vagyis a jövő hétvégén már hatodik alkalommal kerül sor a Télbúcsúztató Karneválra. A nagyszabású városi program-kavalkádnak az eddigi években elmaradhatatlan és talán legnépszerűbb figurái voltak a szlovén busók, de sajnos, ezúttal nem jönnek. A mostani enyhe télben amúgy nem lenne sok dolguk a télriogatással, de távolmaradásuk oka szervezési problémákra vezethető vissza. Településükön új polgármestert választottak, ráadásul a civil szervezetet - ahova a busók is tartoznak - szintén új elnök irányítja, s a télriogatók nem kapták meg a szükséges támogatást az utazáshoz, tájékoztatott Mészáros Zsuzsanna, a polgármesteri iroda vezetője. A szervező elmondta: a híresztelésekkel ellentétben a busók nagy kedvvel jöttek volna most is. Bízik abban, hogy túllépnek a gondokon, és jövő évben ismét itt üdvözölhetjük a jelmezeseket.

Nem lesz hiány látványosságban és újdonságban: a tavaly is állandóan gyerekkel teli kisvasút a polgármesteri hivatal elől induló karneváli menet részeként már péntek délután 2 órától üzemel, s két napig szállítja az utasokat esténként 7 óráig. Színes táblák jelzik megállóhelyeit a sportcsarnoknál, a Kísérben a Farkas Antal utcán, a Kertvárosi ABC-nél és a Rákóczi utcai ovinál.

A Vaga Banda gólyalábakon űzi a telet (remélhetőleg nem a tavaszt!). A Gold Club péntek estére jelmezes bulit szervez a fiataloknak.

A szombati programok már reggel elkezdődnek a Rádió Szentes egész napos helyszíni élő műsorával és a Picúrok farsangjával a sportcsarnokban. Délután kezdődik a jelmezverseny az általános iskolásoknak. Az utcai karnevál meglepetéseket tartogat, ingyenes tombolával értékes nyeremények várnak gazdára. Ismét látványos lesz a téltemetés az ifjúsági parkban a 15 tagú ütőegyüttes, a Batucada Band közreműködésével. Az este a sportcsarnokban ér véget, ahol a gálaműsorban sor kerül a tombolasorsolásra, és díjazzák a jelmezes alsó-és felső tagozatosokat a leghumorosabb produkció, a legjobb koreográfia és a legötletesebb jelmez kategóriákban. A győztes osztályok a pénzjutalmakat kirándulásra fordíthatják. A fiatalok kedvence, a Zanzibar együttes élő koncertjét követi a gyerekek kedvence, a Raiffeisen-lufieső.