2007. február 9.

A boldogító igen

Közös program babáknak, mamáknak és pároknak

Február 3-án nyílt meg és két napig tartott az első esküvői, baba és mama kiállítás a megyeháza kulturális központjának termeiben. A rendezvény nagyon sikeres volt, hiszen a hétvégén több ezer érdeklődő tekintette meg a kiállítást.

A látogatók az impozáns rendezvényen különleges ötleteket kaphattak a résztvevő cégektől, melyeket mind az esküvőkön, mind pedig a hétköznapokban hasznosíthatnak. Az ország különböző településeiről érkező vállalkozók dekorációs ötletekkel, lufiból készült menyaszszonyi ruhával, különleges tálalással, egyedi esküvői marcipán és grillázs tortával, csokoládé- és vanília szökőkúttal kápráztatták el az érdeklődőket. De láthattunk előkelő ékszereket, különböző stílusú menyasszonyi ruhákat, mézes süteményből készült ajándékokat, virágdekorációkat és vicces szendvicseket is a kiállítás standjainál. Az esküvőre készülő párok és hozzátartozóik lakberendezési ötleteket is kaphattak, hiszen az egyik standnál babaszobát, terrakotta színben pompázó hálószobát, étkezőt, alkalmi, illetve menyasszonyi ruhákat is megcsodálhattak a nézelődők.

A rendezvény csúcspontja pedig egy élő esküvő volt, melyen Dancsó Tamás Péter és Hlobocsányi Evelin a Magyar Köztársaság törvényei szerint fogadtak örök hűséget egymásnak. Az ifjú pár fehér limuzinnal érkezett a megyeháza elé, ahol nagy taps köszöntötte őket. Majd felvonultak az épület díszlépcsőjén, hogy a nagyteremben hét hónapos kisfiuk, Bence, és családtagjaik előtt kimondják a boldogító igent. Lászlóné Üveges Erika anyakönyvvezető a jelenlévő tanúk, hozzátartozók és barátok előtt köszöntötte Evelint és Tamást, és arra hívta fel az életbe most induló házaspár figyelmét, hogy örüljenek minden nap egymásnak, s teremtsenek jólétet maguk és szeretteik körül. Majd Verbó Ákos elénekelte Ákos Végre, és Zorán Ünnep című dalát az akkor már házassági fogadalmat tett párnak.

Az ifjú pár a nagy számú érdeklődő ellenére nem izgult jobban, mint, ahogy a többi házasságkötésre készülő szokott, s a ceremónián is ugyanazokat a szolgáltatásokat vették igénybe, mint a többiek - mondta Lászlóné Üveges Erika, akivel a szentesi esküvői szokásokról is beszélgettünk. Az anyakönyvvezető elmesélte, hogy minden évben, márciusban indul a szezon, így idén is. Azonban már nemcsak a polgármesteri hivatalban fogadhatnak egymásnak örök hűséget a szerelmesek, hanem ezt a megyeházán is megtehetik. A jelentkezők pedig általában 19-20 évesek vagy 30 év fölöttiek.

Abban a tekintetben azonban minden esküvőre készülőt megnyugtathatunk, hogy városunkban nem jellemző sem a vőlegények, sem a menyasszonyok körében, hogy az utolsó pillanatban meggondolják magukat és a meghívottak előtt "nem"-et mondanak.

A tombolasorsolás eredménye. A fődíjat, az 1 hetes horvátországi üdülést a Lázár család (Szentes, Nagyhegy), a II. díjat, a 4 csillagos wellness hétvégét Zalakaroson a Hotel Karos SPA-ban Molnár Rita (Szentes, Schweidel u.), a III. díjat, a 3 csillagos wellness hétvégét Mezőkövesden a Hajnal Hotelben dr. Pető Lászlóné (Szentes, Tóth József u.) nyerte.

Cseh-Lakos