2007. február 9.

Verseltek és meséltek

A magyar kultúra napja alkalmából tizenöt éve hagyományosan vers- és prózamondó versenyt szervez a Szabadidős Sportklub és a Szentesi Gyermekbarátok Egyesülete. Növeli értékét, hogy a helybeli kisdiákokon és óvodásokon kívül határon túlról is mindig érkeznek versenyzők.

Az általános iskolások idei versenyének ünnepélyes megnyitóján az ifjúsági házban Bácskai Mihályné, a Horváth Mihály Gimnázium nyugalmazott tanárnője a Himnusz közös eléneklésére kérte a jelenlévőket. Az esemény lebonyolításáról Gá-gyor Jánosné gondoskodott. A gyerekek szabadon választott verssel, mesével, vagy prózarészlettel léptek a zsűri elé. A kiemelt helyezettek oklevéllel és értékes könyvjutalommal térhettek haza a jó hangulatú délelőttről.

Az alábbi helyezések születtek:

1.-2. osztályosok: 1. Szabó Réka, 2. Szarka Edit (mindkettő Kiss Bálint Református Általános Iskola) 3. Szolnoki Dóra Stefánia (Eperjes).

3.-4. osztályosok: 1. Hajdú Brigitta és Hajdú Alexandra (mindkettő Kiss Bálint).

2. Horváth Kornél (Szent Erzsébet Katolikus Ált. Isk.) és Skorka Bence (Kiss Bálint), 3. Halasy Eszter, László Kira és Dömsödi Rebeka (mindhárom Petőfi Sándor Ált. Isk.).

5.-6. osztály: 1. Bandula Kata (Koszta József Ált. Isk.), 2. Horváth Ákos (Vajdaság) és Remzső Evelin (Koszta) 3. Fejős Máté (Szegvár) és Nagy Enikő (Deák Ferenc Ált. Isk.).

7.-8.osztály:1. Kalamus Kata (Szegvár), 2. Dudás Ramóna (Vajdaság), 3. Maszlag Melinda (Koszta).

A város és a környező települések óvodáiból összesen 61 gyermek vett részt a versenyen. Eredményhirdetéskor rangsorolás nem volt, a zsűri azokat a gyerekeket emelte ki, akik hangulatosan, érthető, tiszta hangképzéssel adták elő produkciójukat.

Biácsi Anna és Vida Szűcs Patrik (Rákóczi óvoda), Kozák Máté (Kossuth utcai óvoda), Ráfi Anna és Kotvics Bettina (Szent Anna utcai óvoda), Varga János (Farkas Antal utcai óvoda), Juhász Gábor (Damjanich óvoda) Csikós Ilona (Apponyi téri óvoda), Remzső Rebeka (Dr. Mátéffy Ferenc óvoda), Czakó Viktor (Köztársaság óvoda), Erdei Máté és Nóra (Ruhagyári óvoda).