2007. január 19.

Keresik a bombával fenyegetőt

Magánlaksértés miatt indult eljárás egy szegvári férfi ellen, aki a nagyközségben, január 13-án éjszaka behatolt az egyik ingatlanba, és az éjszaka hátralévő részét ott töltötte - alvással. A férfi minden bizonnyal eltévesztette a házszámot, hiszen lakóhelye néhány házzal odébb van. Az eset körülményeit vizsgálják a szentesi rendőrkapitányság illetékesei.

Használati tárgyakat tulajdonítottak el egy nagyhegyi tanyából. Az elvitt eszközök értéke mintegy ötezer forint.
Hét kőrisfát vágtak ki ismeretlenek Eperjesen. A darabolókat elfogták a rendőrök, ellenük lopás miatt indult járás.
Tyúktolvajokat keresnek a rendőrök. A baromfikat Kajánújfaluból kopták el a tettesek. Szintén itt, valamint Tompaháton történt, hogy ismeretlenek két transzformátort rongáltak meg úgy, hogy gyakorlatilag szétverték a berendezéseket, és a bennük lévő alumínium- és réztekercseket lopták el. A lopási kár nem jelentős, a két transzformátor viszont egyenként egymillióba kerül, így a Démász kára tetemes.

Január 11-én, 15 óra 20 perckor érkezett a bejelentés a rendőrkapitányság ügyeletére, miszerint bomba van elrejtve a Koszta József Általános Iskola épületében. A rendőrség munkatársai és a szakértők kivonultak a helyszínre, átvizsgálták az iskolát, ám robbanószerkezetet nem találtak. A rendőrség a betelefonálóval szemben megkezdte az eljárást. A városban elterjedt hírekkel ellentétben másik iskolában nem volt bombariadó. Mivel a rendőrség ügyeletére érkezett a bejelentés, így az rögzítésre került a számítógépes rendszerben. Később ezek hangazonosításra kerülhetnek a vizsgálat folyamán, a gyanúsítottak elleni nyomozás során. Ilyen esetben a szakértői vizsgálat több százezres költségeit is a fenyegetőnek kell állnia. Annyit még mindenképpen érdemes tudniuk azoknak, akik ehhez hasonló tréfával próbálkoznak, hogy az utóbbi időben minden esetben fény derült a betelefonálók kilétére.

H. V.